tisdag, april 11, 2006

Bland andar och rådjur
Vad gjorde farfar egentligen av alla ryska obligationer släkten köpte på sig innan de röda tog över? Intresset väcktes igen när jag hörde Putin mumla om att hedra gamla skulder från tsartiden. Kanske låg de i det där rostiga kassaskrinet farmor inte fick upp och kastade efter hans begravning eller kanske ligger de begravda bland alla papper och böcker i biblioteket som ingen orkat gå igenom.

Jag har god lust att fråga honom. Farfar har visserligen varit död i tjugo år nu men i vårt moderna kommunikationssamhälle är döden inte längre en ursäkt för att tiga. Idag räcker med att surfa in på www.afterlifetelegram.com för att kommunicera med den andra sidan. För bara fem dollar per ord åtar sig detta företag att ”försöka” skicka meddelanden till de döda med hjälp av döende människor. (Man tar ut en grundavgift för minst fem ord)

Alla budbärare har mindre än ett år kvar i livet och man kontrollerar regelbundet att de kommer ihåg budskapet. De är också garanterat psykiskt friska. Och om det krånglar och budbäraren trots allt inte skulle dö inom ett år levereras budskapet gratis när döden väl inträtt. Det är precis som min pizzeria som lovar att pizzan blir gratis om de tar längre än en timme på sig att leverera den. Fast de lovar inte att ”försöka” leverera sina pizzor och när det ringer på dörren vet jag att den är framme.

Inga kommentarer: