torsdag, juni 28, 2007

Biologen Erik Svensson begår lustmord på Maciej Zaremba i sin blogg BIOLOGY AND POLITICS. Detta med anledning att Zaremba gjort några politiska reflektioner utifrån en biologistudie.

”I sin raljerande artikel i DN kommer Zaremba med försåtliga antydningar om att upptäcker av det slag Linköpingsforskarna har gjort ”egentligen inte borde få äga rum”, eftersom de i princip legitimerar Stalins diktatur (!).

Snacka om att ta till storsläggan! Zaremba verkar alltså vilja att forskning av detta slag inte ska få lov att bedrivas, eftersom han finner den ideologiskt osmaklig, oklart varför. Man frestas nästan att säga att Zaremba verkar ha en sant stalinistisk vetenskapssyn, eftersom upptäckter som är ideologiskt osmakliga alltså bör förbjudas? Zaremba menar att om Linköpingsforskarnas resultat står sig, vilket jag misstänker att de gör, så kommer vi i princip att med oundviklighet gå emot en diktatur á la Stalins Sovjetunionen, eftersom vi då kommer att försöka sträva efter att i Lamarckistisk anda försöka skapa "den perfekta människan". ”


(Men hoppa gärna över det Svensson skriver om mig…)

2 kommentarer:

Erik Svensson sa...

Pierre,

Hoppas du inte tog illa upp, jag kritiserar såväl mina vänner som fiender. Och du räknas till de förstnämnda!

Mvh/Erik

Pierre Gilly sa...

Nä, inte när det ör sakligt.