fredag, september 28, 2007

Den amerikanska senaten upplöser Sverige


Den amerikanska senaten röstade i veckan för en icke bindande resolution att Sverige omvandlas till en federal stat och uppmanade president Bush att pressa svenska ledare att gå med på det. Mer än tjugo republikaner anslöt sig till det demokratiska förslaget att dela upp Sverige i tre löst sammanhållna delar. Skrev jag Sverige? Det skulle vara Irak. Annars är det sant. Jo.

Låter det lustigt? Ännu roligare vore om Sveriges riksdag kunde ta ett beslut om att upplösa USA. När man ändå håller på kunde riksdagen återföra Finland till Sverige, knyta tillbaka Norge, göra Danmark till en parkeringsplats, och svenska till det enda officiella språket i EU. Unitalitarism är ju inne. Om någon mot förmodan skulle klaga är det bara att påpeka att det var en icke bindande resolution.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Grönland och Island saknas på kartan över Kalmarunionens område. Vardan detta? Har de där imperialisterna knyckt våra västliga besittningar? Det ser ut som de också har nallat bort Viborgsområdet och en del danska områden i Tyskland och Estland. Är det USA:s senat eller en slarvig kartritare som är skyldig till detta övergrepp!

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Jo, det roliga(tragiska) är just att mainstreamen aldrig kan vända på sitt snäva perspektiv och ta en minut och fundera över vad de egentligen säger och gör, gubbarna i Washington.