tisdag, oktober 30, 2007

Burmesernas vän


Den franska utrikesministern Bernard Kouchner, känd för sin kamp för mänskliga rättigheter på marknader där franska företag är svaga, och krigshets mot Iran, förklarade den 30 oktober att den burmesiska befolkningen skulle lida om franska oljejätten Total drog sig tillbaka. Alla ekonomiska sanktioner måste kopplas med “ett hopp” om ekonomisk utveckling. 2003 skrev Kouchner en rapport där han försvarade Totals och andra franska företags närvaro i Burma, och där han avfärdade anklagelser att de använder sig av slavarbetare. Den 15 oktober införde EU sanktioner mot burmesisk metal och trä, men inte olja.

1 kommentar:

Catti Ullström sa...

Ja, man kan ju tycka att kunde läsa rapporten Total Oil. Det är ingen tillfällighet att den burmesiska demokratirörelsen kräver sanktioner inom just energisektorn. Under helgen var tex Aung Moe Zaw, ordförande för DPNS, de burmesiska sossarna, i Karlstad på Palmedagarna och tryckte i sitt inledningstal på just detta.

Iallafall, jag skulle vilja be dig att gå in och läsa om den söndag för burma som annordnas för att stödja burmas folk i deras kamp under helgen. Adressen är: http://sondagforburma.blogspot.com

Länka till oss och hjälp oss sprida det här, för vi sanknar resurser dör "riktig" marknadsföring.

Mvh
Catti Ullström