tisdag, oktober 30, 2007

En ärlig republikan: Ron Paul


Bland lapparna om bortsprungna katter och tonårsflickor som vill sitta barnvakt på anslagstavlan till mitt snabbköp finns en som talar om att Ron Paul kandiderar till presidentposten. Han är den enda republikanska kandidaten som inte vill konfrontera Iran. Han var också den enda republikanen vars valarbetare dök upp på helgens fredsmöte. Det är sympatiskt. Han verkar också vara den enda som inte anpassar sina åsikter efter opinionsundersökningar, och det finns en viss koherens i det han står för. Vill man ha en balanserad budget, aå kan man inte också ha militärbaser över hela världen och låga skatter. Har man över 9 000 miljarder dollar i skulder så bör man höja skatten, även om man inte gillar det. Och naturligtvis har han inte en chans.

2 kommentarer:

Lars Osterman sa...

Hejsan !

Du skriver att inkomstskatterna måste höjas då man har så stor statsskuld som USA har...

Tyvärr har du fel. Statsskulden på dryga 9 biljoner USD idag är obetalbar. USA har varit i konkurs sedan 1940-talet.
En suverän stat behöver f.ö. inte låna pengar från nån privatägd bank (som t.ex. FED). En suverän stat kan själv ordna fram sina pengar utan att behöva låna ett korvöre.

Så ansåg Benjamin Franklin, Abraham Lincoln, James Madison, James Garfield och JFK. Som läget nu ligger är hela västvärlden - ja faktist nästan hela världens alla nationer skuldsatta. Varför det ?

Ja därför att man inte motsatt sig bankernas hegemoni utan tillåtit kreditgivning med obefintlig kassareserv.
Nu är tiden mogen för en ny ekonomisk världsordning där t.e.x statsskulder är ett minne blott.

Ron Paul kan ses som galjonfigur för denna globala rörelse !

Pierre Gilly sa...

Jag skriver om Ron Pauls åsikter. Pauls logik är en så liten stat som möjligt, i en kapitalistisk världsordning. Hans in och utrikespolitik verkar vara olika sidor i samma bygge, vilket skiljer honom från andra högergubbar. Jag tror inte statsskulden är obetalbar, Ett skäl är att den är i dollar. En dollarkollaps skapar inflation, som minskar skuldens realvärde.

Men jag håller med om det där med kriteriet på en självständig, (eller socialistisk stat).