lördag, oktober 13, 2007

Nonsens ur bloggosvären om Al Gores Nobelpris

Kulturrevolution.se:

“Al Gore sällar sig nu till en stjärnspäckad skara med totalitarister, religiösa extremister och befäster därmed än en gång vilket typ av pris som fredspriset är.”


Of War and Peace the Truth just Twists:


“Finns det ingen hejd på hur populistisk man får bli? Al Gore? Kom igen, vad har den mannen åstadkommit? Är uppvigling ett kriterium för att få Nobels fredspris? Kom inte och säg att han har upplyst oss, för hur skall han kunna göra det när han inte kommer med fakta? Att fråga en klimatforskare om framtiden är ungefär det samma som att fråga arkeloger om utgången på nästa riksdagsval. De tittar tillbaka, de kan bara uttala sig om det som har varit. Al Gore skrämmer mig så till den milda grad att jag har kommit fram till slutsatsen att det är bättre att han en dåre som Bush i vita huset än fanatikern Gore.”


JohanLindahl.se


“Det är helt uppenbart att fredspriset har blivit någon form av Nobels snällhetspris som tydligen inte alls behöver ha med fred (eller krig) att göra. Detta bör betraktas som en politisk kursändring.”

Germania

“Hur i helvete resonerar den Norska Nobelkommitéen, då man ger den alarmistiske mediegullaren Al Gore Nobels fredspris?
Mig veterligen handlade priset i första hand om fred, och då inom en ganska militär kontext. Alfred Nobel statuerade uttryckligen att truppminskningar, förbrödrande mellan nationer och liknande var meriter. Miljö stod det inte särkskilt mycket om.
Men om man ni ska vara ekologistvänster och sätta miljömärkning på allting, så skall man väl åtminstone ha åstadkommit NÅGONTING av påvisbart värde för att få priset. Men att driva en alarmistisk tes om jordens undergång, det räcker tydligen.”

Inga kommentarer: