torsdag, maj 08, 2008

Björntips


Björnbrum är en bloggare som jag inte länkar till så ofta som jag borde. (Men nu när jag borde deklarera är det plötsligt dags.) Han skriver mycket, men utan att det känns ihoprafsat. Det blir i alla fall ofta mer djuplodat än en typisk svensk ledare. Det finns ofta en bra balans mellan personliga iaktagelser och sånt han läst sig till. Erfaren men varken gaggig eller sentimenta. Som när han skriver Om 68 revolten:

"Jag gick förbi Kungsträdgården när folk satt där i almarna för att försöka hindra att de fälldes. Det var en ljummen natt i maj. Jaja, det var en speciell känsla, men var den pågående revolutionen skulle leda till (och vem som skulle leda den) var sannerligen inte klart. Och så var det ju vår, studentexamen var klar, livet stod därute och väntade på en ... " (...)

"Ungefär vid den tiden hade Sovjetunionen också definitivt förvandlats från revolutionär inspiration till ett alltmer stagnerat tillstånd, som en slocknande vulkan. Visserligen hade man varit först med det mesta i rymden, men det räckte liksom inte när omvärlden förändrades och man inte hängde med längre." (...)

1 kommentar:

Björn Nilsson sa...

Den som är sentimental angående 1968 är gissningsvis småsenil eller knasig, eller var inte ens med då. Man kunde ju inte ens blogga! Vete phan hur man klarade av livet!