söndag, mars 08, 2009

Gunnar Hökmark är en skam för Sverige

Gunnar Hökmark är upprörd. Inte över att apartheidstaten Israel mördat fyra hundra palestinska barn utan för att Malmö stad i protest mot detta låtit några tennismatcher spelas utan publik. Detta är tyvärr inget att förvånas över. Hökmark kommer från ett parti som ofta haft svårt att acceptera kritik mot europeiska kolonisatörer i tredje världen. Moderaterna motsatte sig sanktioner mot apartheidstaten Sydafrika och vägrade länge att kritisera de europeiska förtryckarna. Vita mäns våld mot mörkhyad lokalbefolkning är alltid självförsvar. Mörkhyade har inga rationella eller legitima skäl att göra motstånd.

Att en svensk EU-parlamentariker nu ägnat sig åt retoriska dimridåer och ursäktar massmord på barn är visserligen perverst men helt i linje med moderat partihistoria.

I Gunnar Hökmarks paranoida föreställningsvärd är alla former av protester mot apartheidstaten Israel ett utryck för hat mot judar och demokrati. Det som hänt i Gaza är inte så viktigt som de avsikter och potentiella scenarier som Gunnar Hökmark och Israellobbyn kan producera. Och i detta scenario byter offer och bödlar plats.

För sextio år sedan noterade Herbert Tingsten att även "antisemitismens fiender" ibland verkar tro "på speciella judiska egenskaper". Gunnar Hökmarks debattinlägg på Newsmill visar återigen att sionism har en hel del gemensamt med antisemitism. För Hökmark är parternas natur viktigare än deras faktiska handlingar. Israel är en demokrati och kan därför per automatik inte kritiseras för vad de gjort. De som kritiserar Israel är "hatets krafter". Precis som antisemiterna tillskriver alla judar onda egenskaper blir den judiska staten med Hökmarks rasistiska logik bärare av alla goda egenskaper.

Gunnar Hökmark är en skam för Sverige och inte värdig att sitta i EU-parlamentet. Anständiga moderater som tar avstånd från rasism och sitt partis historiska misstag bör verka för att Hökmark avlägsnas från alla politiska uppdrag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skamligt påhopp på en demokratisk kämpe som ständigt tagit striden för frihet och mänskliga rättigheter. Antar att du försvarar stenkastningen också. Politiskt våld kan aldrig accepteras.

Pierre Gilly sa...

Det är inte särskilt förvånande om de som går ut och försvara en regim som ägnat sig åt massmord på barn får ett agressivt bemötande. Demonstrationsfriheten ska dock försvaras - oavsett vilka motbjudande extremister som än genomför dem.

Pastey sa...

Antar att kentpersson försvarar fosforbombning av småbarn i tätbebyggda områden, det är väl det som är innebörden av att ta "striden för frihet och mänskliga rättigheter"?

Serhat Daran sa...

Tar man en titt på de övriga bidrag är den en strid ström av antiintellektuella haranger. Så det ska inte ses som ett enskilt fall där en hök får fritt spelrum att visa upp sin verklighetsfrånvaro.

Sebastian sa...

Välskrivet och träffande Pierre! Hökmark är en clown. Min förhoppning är att den senaste massakern i Gaza har väckt den känslostorm som krävs för att gemene man skall reagera med avsky mot Israels apologeter, vilka de än är och var de än propagerar. Här omfattas även avdankade moderata högdjur som fördriver tiden i Bryssel och inkasserar arvoden för lång och trogen tjänst. Hökmark borde skämmas och återgå till att försjunka i sin irrelevans.