torsdag, april 16, 2009

Svårartad judisk dubbelmoral?

Den alltid lika skarpa Ernst Klein skriver i Corren om det muslimska (ska det vara) folkets dubbelmoral, brist på respekt för kvinnors rättigheter och barbariska seder i största allmänhet. Då det händer förfärliga saker i Sudan som inte arabländerna vill göra något åt har de varken rätt att uppröras över antimuslimska teckningar i Danmark eller Israels brott. Klein vet också att kvinnoförtrycket ökar i ”alla muslimska länder”. Någon form av bevis behöver man inte presentera för en sådant påstående. Klein ska också ha fått en brev från Pakistan på åttiotalet som visar på hur barbariska muslimska länder är.

När det gäller Anders Fogh Rasmussens utnämning till ny generalsekreterare i Nato har dock Klein rätt. Rasmussen har flera gånger visat att han är av rätt virke för jobbet. På nittiotalet tvingades han avgå som ekonomiminister efter att ha gett danska folketinget falsk information. Och som statsminister skickade han danska soldater att kriga i Irak trots att den danska underrättelsetjänsten förklarat för honom att Saddam Hussein inte hade några massförstörelsevapen. Den som läckte hamnade i fängelse. Anders Fogh Rasmussen har precis rätt förhållande till sanningen och Washington för att passa på posten.

1 kommentar:

Serhat Daran sa...

Därtill är det felaktigt att vinkla det som att Turkiet enbart på grund av Muhammedkarikatyrerna motsatte sig utnämningen av Rasmussen. Att helt utelämna frågan om Roj TV för att lättare sprida sin islamofobi är oärligt. Sedan kan man inte påstå att Turkiet själva är ett föredöme när det kommer till press och yttrandefrihet.