lördag, september 12, 2009

Journalist? Journalistik?


Journalisten Anders Carlgren, vars fullständiga namn är okänt (hemligt?) för den breda allmänheten har enligt uppgift observerats utomlands ett flertal tillfällen. Och då snackar vi riktigt skumma länder (Thailand?). Anders Carlgren, aldrig dömd, förmodligen aldrig ens åtalad för det minsta brott, har i själva verket säkert ofta befunnit sig i samma byggnader utomlands där grova brott begåtts eller planerats eller kanske både planerats och begåtts.
I slutet av nittiotalet kunde jag själv bevittna hur två personer som var misstänkt lika Anders Carlgren satt på en sylta i Santo Domingo och drack öl som serverades av storbystade tonårsflickor iklädda tomteluvor. Den tredje personen i sällskapet var Ulf Adelsson, som av den svenska vänstern anses vara en av vårt lands värsta skurkar. Vem vet vad dessa män talade om.
Trots att polisen slagit till vid många av dessa platser har Anders aldrig behövt svara på några frågor.
Anders Carlgren behöver förvisso inte, i juridisk mening, bevisa sin oskuld. Men om han vill bli trodd, när jag skriver så här, måste han lägga alla kort på bordet. Anders Carlgren är ju bra på att snacka – han pratar flytande svenska! – så att anlita en advokat vore ju naturligtvis ett tecken på att han är inblandad i grov kriminalitet.

Inga kommentarer: