lördag, september 19, 2009

Om "militariseringen av det politiska rummet

Vi kan ana den när vi bevittnar att den svenska militären numera har familjevänliga PR-events runt om i landet; eller när vi inser att kommersiell media samproducerar tv-program om och med militären. På biograferna visas numera reklamfilmer i ett led att profilera utlandsinsatser.


Läs resten på Fragment

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Det visas just nu en dansk serie, "Livvakterna", i svensk TV. Efter tittande på ett par avsnitt kan jag inte komma undan misstanken att serien är gjord som en ren propaganda för övervakningssamhället. Prissarna i serien har tillgång till all elektronisk övervakningsutrustning man kan tänka sig och därmed i stort sett alla data om alla och kan göra inbrott och montera in avlyssningsapparatur och dolda filmkameror hos vem som helst (som ju numer är tillåtet även i Sverige, och utan misstankar mot de övervakade tom). Det leder till att de på allra elegantaste sätt, fast efter en del spänningsskapande händelser, kan ringa in och oskadliggöra farliga personer, ja skjuta ner dem alltså.

Pierre Gilly sa...

Låter lite som amerikanska TV såpan 24. Där gjorde man också reklam för tortyr. Amerikanska soldater i Irak och Afgnanistan lär sig av Jack Bauer hur man förhör terrorister.

Pierre Gilly sa...

BTW: jag kommer inte in på din blogg sedan några dagar...