söndag, oktober 18, 2009

Bakom hetsen mot Iran: Olja!

Tidigare i år förklarade tolv borgliga riksdagsmän på Newsmill varför "Sverige måste stödja Israel i kampen mot den iranska bomben". Det är ett bra exempel på hur man skapar en fiende. Våra folkvalda suddar bland annat ut skillnaden mellan att ha en bomb och att inte ha en och mellan att använda den och inte använda den.


Mikael Oscarsson (KD)


Lennart Sacredeus (KD)
Annelie Enochson (KD)Camilla Lindberg (FP)


Birgitta Ohlsson (FP)Agneta Berliner (FP)


Staffan Danielsson (C)


Fredrick Federley (C)
Elisabeth Svantesson (M)


Henrik von Sydow (M)
Annie Johansson (C)
"Relevant i sammanhanget är således inte huruvida Iran kan utveckla ett massivt kärnvapen, utan vilka geopolitiska ambitioner man har."


(...)

"Om Iran besitter kärnvapen, skulle dess blotta existens förändra Mellanösterns politiska dynamik. En sådan förskjutning av maktbalansen påverkar givetvis även Europa. Marknaden skulle bli mer instabil och oljepriser skjuta i höjden."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Liberala Judiska, kristna nyttiga idioter & sionister i oskön förening för den "utvalda rasens" rätt att ensam besitta rätten att inneha massförstörelsevapen...

Fast lindberg & Co har dock fel i sak. Först och främst har Iran inga intentioner att skaffa sådana vapen (men man vore idioter om man inte såg till att möjligheten funnes att snabbt framställa dem om USrael skulle vara dumma nog att bomba dem) och för det andra skulle en terrorbalans mellan rasstaten israel och Iran tvärtom gynna "stabiliteten" för kapitalet att smälta sitt rov och följaktligen sänka priset på olja.

Anonym sa...

Hej hej!

Du har fel build på Oskar Öholm (M)... den du har bild på är Gävleborgsmoderaten Tomas Tobé

Pierre Gilly sa...

Ursäkta! Jag raderar falsk-Oskar.

Anonym sa...

Pierre du är allt för god ibland. Fortsätt det du gör!!

tack