lördag, oktober 17, 2009

Om den svenska nazismens förfall...Det fanns nassar på Tannerforsgatan i Linköping i eftermiddags. De försökte dela ut flygblad. Ja, jag förstår att jag ser för sydländsk ut för att de ska slösa ett flygblad på mig. Men ingen annan heller verkade uppfylla de rasmässiga kriterierna för att få lite propaganda.

Själva var de så där blonda som bara finnar är. Många högerextremister i Frankrike är andra generationens invandrare (från Italien, Portugal eller Spanien) i behov av att känna sig franskare än fransmännen så det skulle inte förvåna mig om även svenska nationalister är rätt färska svennar.

Men var är stilkänslan? Tyska nassar och italienska mussolinianer hade ju trots sin vidrighet en viss insikt när det gällde form, färg och koreografi. Högerextremism är ju i stor utsträckning en ideologi som är baserad på estetiska kriterier. Det handlar ju mycket om hur den manliga kroppen ska vara (blond, muskulös, i uniform, med läderstövlar och röra sig) så nassar borde definitionsmässigt ha vissa estetiska insikter. Perversa kanske men i alla fall en estetiskt effektfull perversion. Finland är ju också berömt för sin design men de här nassarna har inte begripit något.

Zafirs Z i Spirou är mer suggestivt än deras pil.

Inga kommentarer: