onsdag, december 30, 2009

"Dokument om iranska kärnvapen falska"

Att de dokument som sades avslöja Irans kärnvapenprogram med största sannolikhet är förfalskade kom inte som någon större överraskning. Det intressanta kommer att bli reaktionen från de opinionsbildare som redan använt sig av dokumenten för att misstänkliggöra Iran. Ta till exempel Mats Larsson på GT? Kommer han att dra några slutsatser eller ens nämna att dessa dokument saknar trovärdighet? Det som är sant på nyhetssidan är tyvärr ibland inte sant på opinionssidor.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Om något saknar trovärdighet är det väl en okänd nyhetsbyrås förmedling att en anonym CIA-man påstår att det skulle vara förfalskat?

Min granne två våningar ner tror att månlandningen inte ägde rum. Vilken pangnyhet. Anonym källa och allt!

Pierre Gilly sa...

IPS är knappast en okänd nyhetsbyrå. Den är dessutom knuten till FN. Och som det framgår av DN:s artikel har Philip Giraldi flera gånger tidigare genom sina CIA källor avslöjat falska dokument. Jag skulle ha skrivit mer om det här men nu är jag på väg till Montreal.

MrPerfect72 sa...

Inte ett dugg foervaanad.
Man pratar om extrema islamister.....ok visst....men....

The reason:
http://monabaker.com/quotes.htm

The dirty deed:
http://www.youtube.com/watch?v=X63CQ-dXkwU

Legalize us sa...

Intressant att DN.se skriver att de har förfalskats utan USA:s vetskap. Dom är ju vana vid att göra det, så för min del är det ganska självklart.
Seriöst, ska vi verkligen gå på det här igen?? Fattar inte att man accepterar hur USA håller på.

MrPerfect72 sa...

Youtube - If Americans Knew What Israel Is Doing! VIDEO WAS CENSORED!

http://www.youtube.com/watch?v=ynWjYHP91gA

Anonym sa...

Om dessa dokument om detonatorn nu skulle vara förfalskade är en struntsak. Allt som tidigare avslöjats om Irans kärnvapenutveckling blir ju inte mindre trovärdigt för att en liten detalj i det hela eventuellt visar sig vara osant.

Anonym sa...

Det är samma grupp av människor som förfalskade dokument och använda detta som bevis för att Iraq hade massförstörelsevapen och startade krig därför att, som nu gör likadant mot Iran. Man kan ju ställa fråga till själv vilka det är som man inte kan lita på och vilka det är som är ett allvarligt hot mot freden i världen.

Anonym sa...

innan man kommer att bomba iran behöver man först ett stort propaganda krig och övertyga civila medborgare att land A-B är ett hot mott demokrati världsfreden osv därför pupliceras falska artiklar om länder som iran av elit ägda källor som DN liknande SVT TV4 av denna grupp av mäktiga Lobbier som sedan kopplade till rika äffersmän i usa och europa som har goda relationer till isreal.iran är inget hot mott något land iran är ett fredligt land som alla andra som bara inte kan acceptera usas kontroll av världen som andra länder Cuba vensuella osv.

Jinge sa...

Vad konstigt att en "anonym" kommenterar...

Anonym sa...

Efter Irak finns det väl ingen vid sina sinnens fulla bruk som bryr sig om vad underrättelsetjänsterna säger eller vad opinionsbildarna säger. Vad som sägs i GT har jag för övrigt inte brytt mig om sedan tidigt 1980-tal. Till Pierre Gilly kan jag dessutom säga att min klocka nu är 17:13 em - din bloggklocka verkar vara en slumpgenerator.