onsdag, september 29, 2010

Bra att Israel struntar i FN


Marmorn på bilden har inget med marmorn i texten att göra.


Israel bryter mot FN:s handelssanktioner mot… Iran läser jag i Maariv. Det handlar om ett tiotal olika varuslag, bland annat sötsaker, nötter, mattor och marmor. En stor del av all marmor som Israel importerar kommer tydligen från stenbrotten i Gohare som dessutom till 90 procent ägs av iranska staten. Det finns hundratals israeliska byggnader som är klädda med iransk marmor skriver Maariv. Ett exempel är konferensanläggningen Avenue vid Ben Gourionflygplatsen som är täckt med 2000 kvadratmeter marmor.

Teheran utfärdar exporttillstånd, (ofta via Turkiet eller Grekland), vissa israeliska kunder, som banken Leumi, ägs av den Israeliska staten, och vissa Israeliska affärsmän exporterar sedan marmorn vidare till… USA. Det är en genant nyhet som inte passar in i nyhetsflödet. Alla som tror att handel gör världen fredligare borde välkomna handeln mellan Israel och Iran, även om den bryter mot FN:s sanktioner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige tycks man ha en övertro på FN. Antagligen bekymrar man sig då inte över att FNs medlemmar består till majoriteten av diktaturstater.

Anonym sa...

Utan FN skulle inte Israel existera. Problemet med FN är att den fortfarande är en vit organisation då den skapades av de vita europeiska + USA länderna som ett organ för att styra världen. Nu när "de svarta" kräver att dubbelmoralen ska bort och att de vill ha mer del av makten börjar alla rädda vita män ropa "diktaturstater" och "neeej".

Förutsägbart liksom det faktum att Europas + USAs hegemoni sakta börjar tyna bort i krig, tortyr och usel ekonomi. Och inget skrämmer dessa små rädda vita män eller Israhell mer!

Good times ahead!

:)