onsdag, september 15, 2010

Vad Carl Bildt & borde ha skrivitDet sägs ibland att utrikespolitik spelar liten roll i en valrörelse. Det är förhoppningsvis sant för mot en beprövad alliansfrihet som gav Sverige tvåhundra år av fred och välstånd står vårt närmande till Nato, vår okritiska hållning i EU, vårt sabotage av biståndet, och underkastelse till USA. Det borde de tre ministrarna Carl Bildt, Ewa Björling och Gunilla Carlsson skrivit (i partitidningeni SvD) om de för en gång skull hade hållit sig till sanningen.


Vi högerspöken hade länge svårt att få gehör för att Sverige skulle närma sig västvärldens stormakters utrikes och krigspolitik. Men efter Berlinmurens fall, och framförallt sedan vi genom ett mirakel vann valet, har det nu blivit möjligt att föra en politik som främst gynnar USA:s och Natos geopolitiska intressen, och förhoppningsvis öppnar möjligheten för oss att få välavlönade jobb i EU eller av jänkarna när våra karriärer i Sverige är över. Vi tar inget globalt ansvar - vi har inte ens en aning om vad det skulle betyda – och står för affärsmännens och de välbärgades rätt att göra affärer utan att behöva ta hänsyn till demokrati och miljö.

Vi för en politik mot världens fattiga och förtryckta och även om vi påstår motsatsen så visar de konkreta insatserna att vi skiter i världens fattiga. Därför vill vi att biståndsmedel ska kunna användas till militära operationer, och därför ser vi till att svenska soldater stödjer den Afghanska drogdiktaturen vars kvinnosyn i det närmaste är identisk med Talibanernas. Vi vägrar sätta ett slutdatum för det svenska kriget i Afghanistan, för det vore ju att erkänna att allt varit ett fiasko, och skulle avsevärt reducera våra möjligheter att få internationella toppjobb om vi förlorar valet.

Därför står vi på förtryckarnas sida mot frihetskämparna. När det krävs tvekar vi inte att förespråka dumma sanktioner som drabbar folket men inte regimen i auktoritära länder. Med auktoritära länder menar vi främst länder som inte säljer sina naturtillgångar till väst på väst villkor. Vi stödjer till exempel de nya sanktionerna mot Iran därför att all erfarenhet visar – som i fallet med Irak – att de stärker regimens makt över dess befolkning, samtidigt som det fortfarande går att göra en massa affärer med regimen. Vi vet oftast inte varför vi för en viss politik eftersom vi bara apar efter Washington, men bli det krig i mellanöstern är det säkert bra för Sverige, som ju är en av världens främsta vapenexportörer per capita. Helt klart är ju att USA som nyss krängde vapen för 60 miljarder till den Saudiska kvinnofientliga diktaturen (som praktiserar stening) har ett intresse av att länderna i mellanöstern räds Iran.

Sverige ska vara en ledande kraft för ofrihet på nätet. Därför röstade vi igenom FRA lagstiftningen. Vi kommer att fortsätta ansträngningarna att politisera det svenska biståndet, göra affärer med världens blodigaste diktaturer, så länge de låter sig mutas, och om alliansregeringen får bestämma underordnas biståndspolitiken utrikespolitiken precis som i USA, Frankrike och vilket normal imperialiststat som helst.

Inga kommentarer: