onsdag, oktober 06, 2010

Debatten inga rasister kan förlora


The migration

En tystad debatt har gjort att allmänheten känner sig förda bakom ljuset när det gäller invandringen skriver Christer Sandelin i SvD. Det gäller naturligtvis även norrmännen som tar sig över svenska gränsen.

Det finns norrmän som gör svenska kvinnor med barn, uppbär barnbidrag, lever på arbetslöshetsersättning, och sedan ibland även arrangerar mord på sina svenska fruar. Det är ett skäl till att norrmän är överrepresenterade i svenska fängelser. Men det finns en rädsla bland opinionsbildare och allmänhet att ta debatten om problemen med den norska närvaron i Sverige.

Hur mycket kostar den norska invandringen etniskt rena svenskar?

Hur många Helge Fossmo finns det i Sverige?

Men norrmännen är inte det enda problemet som sargar och gör Sverige fattigt.

Hur mycket kostar samerna de etniskt rena svenskarna?

Hur står det till med arbetslösheten bland samerna? Även debatten om samerna är tystad. Och det var länge sedan vi hade en riktigt konstruktiv debatt om judarna. Är de arbetslösa så är det något fel, och är de inte arbetslösa, så är det kanske ännu värre. Men vi måste våga debattera somalierna, irakierna, judar, samer, och norrmän. Lever de inte på bidrag, så tar de våra jobb. Det är en debatt inga rasister kan förlora.

16 kommentarer:

Tant sa...

CHRISTER Sandelin var popsångare med 80-talsfrilla, det är kanske hårets fel?

Herr Nilsson sa...

Inte illa. Något så imbecillt har jag inte sett i bloggosfären på mången god dag.

Stora enfaldighetspriset är ditt.

Anonym sa...

Att avsiktligt missförstå är det vanligaste och mest korkade av alla debattknep. Ingen uppfattar det förstås som ett problem om en invandrare, oavsett ursprungsland, kommer hit och tar ett jobb! Problemet gäller kravlösheten, som innebär att en stor grupp invandrare behandlas som vårdklienter; som ”interneras” i getton och försörjs med allmänna medel – något som innebär både kostnader för den gemensamma sektorn och sociala spänningar…

Karl sa...

Kan bara hålla med Herr Nilsson, det här var något slags rekord i ointelligent blogginlägg. Artikelförfattaren påtalar bland annat dom stora demokratiska problemen med just den typ av agerande som bloggaren gör. Snacka om att skjuta sig i foten...

Jan Wiklund sa...

Nej, anonym. Problemet är den av Europas överhet fastslagna arbetslösheten på ca 10 procent. Idag är det mest invandrare som hamnar där, om inte dom så blev det några andra.

Och med den åtstramningspolitik som förs nu i alla EU-länder kommer arbetslösheten bara att bli värre. Kanske för att det förs en högljudd skendebatt om invandring hela tiden som låter budgethökarna härja i fred.

Anonym sa...

Sandelin vill diskutera debatten kring och hanteringen av den asylinvandring som skett de senaste 20-30 åren, då börjar du svamla om samer. Förstår du inte att det är precis den här sortens huvudlösa motreaktioner på en ärlig vilja att föra debatt, som gör att folk har röstat på SD?

JK sa...

Josses, far man vara sa har korkad - helt otroligt.

Anonym sa...

"Ingen uppfattar det förstås som ett problem om en invandrare, oavsett ursprungsland, kommer hit och tar ett jobb!"

Jodå, Sd vill även stoppa i princip all arbetskraftsinvandring, dvs människor som kommer hit och betalar skatt från dag ett. Sd kan tänka sig att viss nyckelkompetens som är nödvändig får komma, inte mer. Det stjäl jobb från svenskar.

Att arbete genererar fler arbetstillfällen har de inte förstått.

Anonym sa...

Haha... den här var skoj :)

Anonym sa...

Pinsamt försök att rikta debatten mot nonsens. Reagera istället på de fakta som Sandelin la upp i sin artikel istället.

• Sverige har mellan 1990 och 2006 gått från tre till 156 utanförskapsområden, där i praktiken bara hälften av alla i arbetsför ålder har sysselsättning.

detta är en ökning på ca5000% sen 1990 eller 10 fler /år . en ganska markant ökning. detta måste man kunna prata om. vad säger du om det? och snälla börja inte prata om finländare nu....

Anonym sa...

Men hva med 40-50 000 svenske ungdommer som jobber i Norge.
Er du litt "treg"?

Anonym sa...

Snälla Pierre, du är helt svart/vit eller rentav färgblind i denna fråga.

Allting måste kunna diskuteras i en demokrati, speciellt meningen med att med svenska legoknektar och ockupationssoldater hjälper USrael att ockupera och massmörda icke-judar i mellanöstern för att sedan ta emot och bekosta konsekvenserna.

Det mest logiska vore ju att israel som genom sin amerikanska lobby fått igenom de här krigen tog emot vad man skördat s.a.s men hur mycket det "landets" tillskyndare än talar om vikten av "multikulturalism" i västmakternas länder, så gäller det uppenbarligen inte den judiska rasstaten, den skall vara sopren från annat än judar...

Så, visst. Ta emot flyktingar, både de som flyr från den Usraeliska mördarmaskinen och de som flyr från IMF och världsbanken -men gör det med förnuft och låt de som kommit slussas in i samhället först istället för att bilda ghetton i hundratusental, annars har ingen jobb eller välfärd, och verka för att mördarmaskinen och dess monetära gren IMF går mot sin oundvikliga undergång och "globaliseringen" mot en unipolär värld snabbare så att alla, för det vill de väl,skall kunna leva och frodas i sina hemländer.

A gentleman sa...

Menar du allvar? Att jämföra en hyperframgångsrik grupp som judar med analfabetiska somalier?

Det är därför vänstern inte kan vinna. Ni klarar inte en rationell debatt.

Dessutom har Maria Leissner själv sagt att kostnaden av att underhålla 10,000 zignenare i Sverige är 12,5 miljarder per år. Tänk dig då hur mycket det blir om man räknar våra 150+ problemområden.

Men fortsätt du med plakatpolitiken. Den verkar ju ha fungerat hittills. SD 10 % nästa val. Minst. Idioter som du är våra bästa valarbetare.

Johanna Karlsson sa...

Haha, dream on din patetiska vänstertomte. Hoppas att du var en av alla hippies som grät på valvakan, och kommer storböla på nästa.

Kerstin sa...

Det är farligt med ironi och satir på nätet Pierre. Det finns hur många galningar som helst där.

Pierre Gilly sa...

Kerstin, de flesta ar ju anonyma, sa nagonstans vet de vall hur obehagliga och irrationella de ar. Kvinnan som tander pa grat, och kanske uppgett sitt riktiga namn later fascinerande. Jag antar att det ar en form av sadism. Undrar om hur vanligt det ar.