torsdag, oktober 07, 2010

Förlängt stöd till diktaturen

De svenska soldaterna som hjälper USA att ockupera Afghanistan är under kraftig beskjutning skriver SvD och AB idag. På moderat (nya arbetarpartiets) nyspråk använder man dock inte sådana ord utan det heter att läget är stabilt. Regeringen är alltid underbart optimistisk. Den har gett så många goda skäl till varför vi är där att det är svårt att hålla reda på alla. I verkligheten dör och dödar svenska soldater för att försvara en kvinnofientlig drogdiktatur. Men regeringen kan säkert fantisera ihop ett trevligare sätt att beskriva Hamid Karzai regering.

En mer utförlig genomgång av nyspråket och Afghanistan finns här. En grundkurs i krigspropaganda här. Apropå de svenska soldater som dött.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och alternativet i form av talibaner är kvinnovänligt och HBT älskande?
Idiot!

Anonym sa...

På moderat nyspråk använder man dock inte sådana ord som beskjutning utan det heter att läget är stabilt. Regeringen är alltid underbart optimistisk. Påminner mig om min ungdom när jag lyssnade på nyheterna och återgav det tyska propagandaministeriets kommunikationer om tyska armens ryckvis återtåg som kallades "elastisk" tillbakadragande.
Grant