fredag, april 15, 2011

Hitler kommer till Sverige
Ryssland premiärminister Vladimir Putin kommer till Sverige den 24 april skriver TT. På agendan står ett möte med statsminister Fredrik Reinfeldt. Hur ska man tolka att en man som utrikesminister Carl Bildt för några år sedan liknande vid Hitler nu är välkommen i Stockholm? Är det så att Fredrik Reinfeldt insett att Hitlerliknelsen är nonsens eller är vår statsminister en ny Neville Chamberlain? Något svar lär vi aldrig få men kanske vore det lämpligt att skicka iväg Carl Bildt långt bort från Sverige den 24:e.

DN1,

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det kanske kan ursäktas med att Bildt menade Alois Hitler, Adolfs odygdige halvbror som inte gjorde värre saker än lite stölder och bigami, vilket väl får anses blygsamt i det här sammanhanget.

Kerstin sa...

Ska han kanske kallas hit för att få en avhyvling för att Ryssland inte är demokratiskt?
Eller ska han övertalas att sälja ut Rysslands naturresurser kanske?

Pierre Gilly sa...

Kerstin: bagge. I den basta av varldar.

Stompen sa...

Money talks! Det handlar nog om det. Diskutera mänskliga rättigheter med Putin är säkerligen meningslöst. Ryssland ligger 100 mil bort, någon timmes flygresa och vill bygga gasledning på Östersjöns botten. Men att mannen som inte kunde välja redliga män och kvinnor till sin första regering skall kunna hantera så känsliga frågor som förhållandet till "Ursa Major" har jag svårt att tro.