fredag, april 15, 2011

Sagt om Bombdiplomati

Ur press:

”Om man läser den noggrant blir man bättre rustad att motstå krigspropagandan och att genomskåda massmediala lögner och halvsanningar, både i fallet Iran och andra krishärdar. Pierre Gillys bok är, helt enkelt, ett bidrag till jakten på "krigets virus".”

Margareta Zetterström LO Tidningen 2009-04-02
”Slutsatserna är ofta väl underbyggda men samtidigt kan det ibland vara svårt att ta till sig något som helt vänder upp och ner på vad vi anser vara sant. ”

Jarun Jakobsson Koca i Politiken.se 2008-12-17

"Den som läst John Pilger eller Noam Chomsky kommer att känna sig hemma i Gillys värld av kombinerad USA- och mediekritik, där han lyckas identifiera en lång rad mer allmänna problem med hur medierna ofta fungerar även i mindre brännheta frågor"

Petter Larsson, Helsingborgs Dagblad, 2009-11-28

"Det är bra för debatten med den här sortens böcker, som kommer med nya infallsvinklar och framför till synes djärva påståenden. De får förhoppningsvis läsaren att tänka efter och ställa sig frågan var den egna kunskapen kommer ifrån."

Mats KG Johansson, Kristianstadsbladet, 2009-07-01


”…radikal och välformulerad…”

Kaj Hedman Vasabladet 2008-10-12 (Fast det framgår rätt klart av resten av Hedmans recension att han avskyr boken)

”Det stoppar inte krig att söka rationella förklaringar till krig och politik. Men det tjänar helt visst vår strävan efter en mer humanistisk och demokratisk värld att studera och förstå den. Gillys bok är i den meningen väl värd sina läsare.”

Åke Johansson Sundsvalls Tidning 2008-11-11”…men helt generelt er inntrykket en sitter igjen med, at dette er en bok som gir mange argumenter mot den krigshissingen man ser i både amerikansk og svensk, og også norsk, offentlighet. Trusselen mot Iran er fortsatt overhengende, og med et FrP i fremgang kan dette en dag også bli en aktuell problemstilling i Norge. Så selv om man noen ganger sitter igjen med spørsmål om helheten,er denne boka helt klart nyttig.”

Mathias Bismo i Rodt Marxistisk Tidskrift nr 4 2008

”Pierre Gilly har skrivit en mycket faktarik och läsvärd bok. Den rekommenderas starkt.”

Ulf Karlström i Clarté nr 3 2008

”Metodiskt går Pierre Gilly i genom de annars så vedertagna uppfattningarna om Ahmadinejad och Iran. I en rad intressanta samtal med i medierna marginaliserade personer, ställer Gilly frågor som legat undangömda till förmån för uttalanden från Vita Huset. Alla resonemang må kanske inte vara glasklara, men här finns ändå en vilja att problematisera vad som annars körs ned i vrångstrupen på oss mediekonsumenter. Om Pierre Gillys bok visar något så är det att vi allt för sällan lär oss av historien. Bombdiplomati är en bra början för att ändra på det.”

Serhat Daran i Mana 2009-02-22

”Bombdiplomati är precis den bok som många av oss gått och väntat på alltsedan Washingtons och Israels hot mot Iran började ta sig konkreta uttryck. På ett konsekvent och i högsta grad intellektuellt sätt dissekerar Gilly anklagelserna om ”det iranska hotet”. Kvar återstår bara ren propaganda."

Kristoffer Larsson i Folket i Bild 2008

”Gilly ställer i sin bok ett antal adekvata frågor som borde få journalister på utrikessidor runtomkring i landet att rodna…”

Tobias Davidsson Fria Tidningen 2009-04-03


Från bloggar:


"Jag tycker att det är en mycket viktig bok för den som är det minsta intresserad av det faktiska skeendet i denna ström av desinformation. Dessutom anser jag att boken borde vara obligatorisk läsning för varenda journalist som ska skriva om länderna ifråga."

Jinge.se 26/9 2008"Boken är ett måste för alla som vill förstå hur myterna i kriget mot terrorismen skapas."

Nima fran Iran, 2008-10-22


”Boken rekommenderas”.

Bo I. Cavefors i sin blog, den 2008-11-28

"...den intresserade bör läsa Gillys bok och upptäcka olika vägar in till det komplex som gör att Iran idag byggs upp till en fiende som ”hotar hela världen”."

Bjornbrum,2008-09-28

Köp boken på:

Bokus, Adlibris, finska adlibris, norska Tanum, danska adlibris

Inga kommentarer: