lördag, maj 21, 2011

Det finns inga humanitära krig

Idag skriver Margareta Zetterström på SvD:s brännpunkt om myten kring humanitära krig.

Vi har nu gradvis indoktrinerats i krigsacceptans. Vi har fått lära oss att det där med nationell suveränitet inte är så himla viktigt längre. Neutralitetspolitiken har kastats över bord och vi är i praktiken, om än inte formellt, med i militäralliansen Nato, deltar i kriget i Afghanistan under Nato-befäl, stöder angreppet på Irak och förklarar oss villiga att delta i alla tänkbara krig ifall supermakten USA och dess allierade kallar.


Se även Zetterströms Mot lögner och halvsanningar i LO-Tidningen

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr är Sverige ett litet land och vi kan inte erövra de naturresurser vi behöver utan andra länders hjälp. Själv är jag emot NATO, jag tycker att vi bör alliera oss med de uppåtstigande Brasilien, Indien eller Kina.

Anonym sa...

Aggressionspakten NATO är en dödsfälla men alla svenska liberalers våta dröm.

Hade de inte varit hopplöst inavlade, indoktrinerade och kvar i tiden kring Poltava hade främst ett konstruktivt samarbete med med vår stora granne i öster och de andra länderna i BRIC och ett snart utträde ur den €Uropeiska fascistunionen, bådat för en framtid för Sverige. Nu är kursen oundvikligen satt att följa med det maskätna anglo-amerikanska piratskeppet ner till havets botten, om än i långsammare takt...

Jan Wiklund sa...

Det geniala med Palme var att han insåg att en handfull nordatlantiska stater inte kunde fortsätta att topprida världen i all evighet, utan att det behövdes återförsäkringar i resten av världen. Tyvärr var hans efterträdare, i alla partier, fast i bymentaliteten. Så nu sitter vi kedjade till händer och fötter vid två konkursbon.