lördag, juni 25, 2011

Apropå stöveltrampet på SvD:s ledarredaktion


De luktar illa, är skitiga och talar ofta dålig svenska. Alla som sett dem vet vem jag talar om. Men fotbollsspelare är inte bara en sanitär olägenhet: en oproportionerligt stor andel av alla brott begås av medlemmar från denna subkultur. Politisk korrekthet har hittills gjort att myndigheterna vägrat föra statistik över fotbollsspelares brott men det mesta tyder på att denna bollsport hyser nästan lika många kriminella som boxningsklubbarna.

Det är inte särskilt svårt att visa varför fotbollsspelare begår fler brott än normala icke bollspelande svenskar. Fotbollsspelare är oftast män – och män begår fler brott än kvinnor. Män begår dessutom nästan alla våldsbrott. Fotbollsspelare är oftast relativt unga – och yngre människor begår fler brott än äldre. Fotbollsspelare är oftast lågutbildade och det är väl belagt att arbetarklassen begår mångdubbelt mer brott än högre tjänstemän. Men kanske finns det också något i fotbollskulturen som skapar benägenhet att begå brott. Kanske borde fotboll förbjudas och spelarna interneras i särskilda läger i väntan på en mer permanent lösning. Brottsligheten bland fotbollsspelare borde oroa alla svenska partier.

Men det finns fler grupper som myndigheterna borde undersöka närmare. Begår judar mer ekonomisk brottslighet än snittet? Det är viktigt att kartlägga alla kriminellas religion, i alla fall de judiska, för att kunna belägga eventuella avvikelser. Brottsligheten bland judar borde oroa alla svenska partier.Och alla norrmän som kommer hit, tar våra fruar, gör dem på smällen, och sedan mördar sina svenskfödda kvinnor. Exakt hur många Helge Fossmo finns det i Sverige? Det är belagt att norrmän begår fler brott än svenskfödda. Brottsligheten bland norrmän borde oroa alla svenska partier. En första tanke kan, för att nu bara ta något ur luften, vara att utvisa alla kriminella norrmän.Brottslighet bland invandrare borde oroa alla partier


Brottsligheten- en lågskalig klasskamp

Utomeuropéer döms till hårdare straff än svenskar

Invandrare och brott

Hur mycket är invandrare överrepresenterade i brottsstatistiken?

Uppväxt förklarar invandrares brottslighet

25 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju dum på riktigt... skönt att det finns EN riktig journalist som vågar skriva om invandrares enorma överrepresentation i brottsstatistiken.

Anonym sa...

Herregud-sluta nu, lever du i verkligheten!?

Anonym sa...

Idiot!

Anonym sa...

Vad är det för fel på dig? Självklart skall invandrares överrepresentation debatteras öppet. Har du tänkt på de över 80 kvinnor som blev överfallsvåltagna i Oslo under de senaste 5 åren (alla utom 3 med icke-västlig bakgrund)? Vad har du att säga till dem som fått sina liv halvt förstörda av en traumatisk livshändelse??

Anonym sa...

Vilket löjligt inlägg!

Per Gudmundson är en av våra få oberoende journalister.

Pierre Gilly sa...

Till Anonym 1:35
Jag skriver ingenstans att man inte ska debattera invandrarna. Jag pekar ju ut en särskild grupp - Norrmännen - som begår mer brott än svenskar. Är det bara mörkhåriga invandrare som ska granskas?
Och är det inte dags att ta debatten om judarna?
Men naturligtvis har du rätt i att vi också noggrant bör kartlägga offrens etniska bakgrund. Det är ju viktigt att veta ögonfärgen på brottsoffren.

Anonym sa...

Vilken enorm fjant du är. Tror du att du är en bättre människa för att du trots överväldigande bevis försöker "skydda invandrare".

Ta av dig foliehatten säger jag bara.

Andreas sa...

1) Vi vet att brottsligheten bland norrmän ligger på ungefär hälften av den överpresentation som gäller för invandrare ifrån MENA.

"En första tanke kan, för att nu bara ta något ur luften, vara att utvisa alla kriminella norrmän."

Jaha,
och varför skulle det vara hemskt?

Anonym sa...

Det är ingen slump att Gudmundson skriver om personer som är misstänkta för brott, för där är invandrare klart överrepresenterade.

Men vad Gudmundson inte känner till, eller väljer att inte ta upp eftersom det inte passar in på hans främlingsfientliga agenda, är att "förundersökningar mot personer födda i utlandet oftare läggs ner i förhållande till personer födda i Sverige".

Det står att läsa i "Är rättvisan rättvis?" (SOU 2006:30)

Alltså: Snuten och åklagaren ser till att ha mer kött på benen innan de norpar en svennebanan än en invandrare. Eller med andra ord, strukturell diskriminering.

Diskriminieringen återkommer även i ett senare skede, då "risken att dömas till längre fängelsestraff är större för personer födda i utlandet och då i synnerhet för utomeuropéer".

Men om detta har Skalle-Per ingenting att säga.

Hans krönikor är ingenting annat än pressmeddelanden från Nationaldemokraterna.

Pierre Gilly sa...

Andreas:
Gellert Tamas har sammanfattat frågan rätt väl i Brås tidning:

"Forskarvärlden är överens om att socioekonomiska faktorer, kort sagt klass, spelar en avgörande roll. Överrepresentationen mellan arbetare och tjänstemän var samma år 3 till 1, det vill säga markant högre än skillnaderna enligt födelseland. Invandrare är överrepresenterade i de lägre socialgrupperna. Påstådda kulturella skillnader lyfts ofta fram som en förklaringsfaktor. Men inte heller detta tycks få stöd i statistiken. Invandrare födda i Finland, Danmark och Norge är mer överrepresenterade än invandrar-gruppen som helhet. Nordiska invandrare stod för nästan 50 procent av de invandrarrelaterade brotten 1993, åren 1985–1989 var siffran 68 procent."

Jag skriver ingenstans att det skulle vara hemskt att utvisa kriminella invandrare. Tvärtom så föreslår jag ju att kriminella norrmän ska utvisas. Hur kan det komma sig att du läser in något som jag aldrig skrivit?

Anonym sa...

"stöveltrampet på SvD:s ledarredaktion" och så en bild på heilande trädgårdstomtar. Är det på ditt fulla allvar att du anser att Per Gudmundson är nazist?

Anonym sa...

Givetvis bör kriminella utlänningar utvisas, oavsett nationalitet.

Pierre Gilly sa...

Anonym 3:55

Nazister anser ju att judarna låg bakom alla samhällsproblem. Gudmundson brukar peka ut invandrare och muslimer. Det är stor skillnad det. Den som läst mina tidigare inlägg om Per Gudmundson vet hur mycket jag beundrar hans fria inställning till fakta. De där trädgårdstomtarna förhåller sig till nazismen som Gudmundson till journalistisk.

krakel sa...

Så istället för att konstruktivt bemöta det göra du som brukligt är på vänstersidan att skrika NAZISM! och sticka huvudet i sanden. Så jävla patetiskt av dig.

Anonym sa...

hahaha, skoj. bry dig inte om alla dryga sverigedemokrat-troll som inte fattar ett roligt inlägg.

Pierre Gilly sa...

Anonym 5:23

Endast Sverige svenska krusbär har, skrev Almqvist en gång i tiden.

http://www.expressen.se/nyheter/1.330202/manga-sverigedemokrater-kriminellt-belastade

Christer Eriksson sa...

Emedan Per Gudmundson hänvisar till statistik ifrån polisen i Norge undrar jag vilken statistik du själv hänvisar till när du insnuerar att judar och norrmän är överrepresenterade i brottsstatistiken?

Det enkla svaret är förstås att det inte finns någon statistik som stöder dina insinuationer. Däremot finns det gott stöd för att vissa kulturer uppmuntrar till kriminalitet mer än andra.

Eller varför är män från exempelvis Sri Lanka mindre brottsbenägna än Somalier och Irakier? Och varför har vissa etniska fotbollslag i Sverige en större benägenhet att orsaka våldsamma konfrontationer vid offentliga fotbollsmatcher?

Hemlige sa...

Det finns naturligtvis inget slut på en sådan här process. Danmark började med att utvisa alla de självklara grupperna, muslimer, afrikaner alla andra utomeuropeiska invandrare. Nu har man gått vidare och börjat utvisa andra nordbor. Men det kommer ju inte ta slut där, efter det kommer man naturligtvis börja se sig om vilka grupper bland de egna medborgarna som på något sätt sticker ut, jakten på den annorlunda slutar aldrig.

Pierre Gilly sa...

Hemlige: Men vågar de kolla upp de vänsterhänta? Och golfarna?

Eric son of Eric sa...

De enda fotbollsspelare som är något att ha har ju redan lämnat landet. Som Zlatan.

Frågan är att man kan utvisa alla andra men fortfarande låta dem ha kvar sitt medborgarskap om och när de behövs. Vid fotbollsvm och dylikt?

Fotbollsspelare drar också till sig grövre brottslighet, som huliganer. Polisinsatser runt matcher kostar pengar. Under fotbollsläger lär barn sig att dricka. Tränare begår övergrepp. Är fotbollstränare överrepresenterade när det gäller övergrepp? Utländska fotbollsproffs kommer hit och tar svenska jobb.

Fotboll borde förbjudas och de som utövar det borde sättas i fängelse och om de är utlänningar borde de sedan utvisas.

Är golfare överrepresenterade när det gäller ekonomisk brottslighet?
Vänsterhänta borde vara överrepresenterade när de gäller olyckor med utrustning som är gjord för högerhänta, alltså är de offer!

Lysande kommentar :)

Anonym sa...

"Per Gudmundson är en av våra få oberoende journalister"

Ha-ha-ha-ha-ha-ha!!!
Tack anonym 1.40, där fick man sig ett skratt som varade hela dagen.

Malin Bergendal sa...

Suveränt!

Josef Boberg sa...

Den svenska modellen har ju sina uppenbara brister, tyvärr tyvärr... :cry:

Anonym sa...

"Stöveltramp"?
Dramaqueen någon? Vilka skämt ni är.

Anonym sa...

"Brottsligheten bland judar borde oroa alla svenska partier.

Och alla norrmän som kommer hit, tar våra fruar, gör dem på smällen, och sedan mördar sina svenskfödda kvinnor. Exakt hur många Helge Fossmo finns det i Sverige? Det är belagt att norrmän begår fler brott än svenskfödda."

Om du faktiskt har statistik som visar detta så visa den gärna? Jag hade gärna diskuterat brottslighet bland ALLA grupper, inklusive min. Eller menar du att vissa grupper är mer värda än andra och inte får kritiseras eller diskuterar? Är du rasist?

Men du hittar väl troligen bara på, tillskillnad från Gudmundsson som utgår ifrån statistik från den norska polisen..