onsdag, augusti 31, 2011

Jungfrufödsel från småland räddar Centern


Centerpartiet har beslutat att utse Annie Lööf till ny partiledare. "Hon är ett politiskt underbarn helt enkelt". Om en 28 årig tjej som är för Nato men mot arbetsrätt skulle lyckas med det vore det sannerligen ett under. Men kanske kan den personliga utstrålning ändå göra skillnad, antyder SvD:s reporter i Lena Hennel i en intervju hon gör med sig själv.

Om Annie Lööf även ersätter Maud Olofsson som industriminister kan centern fortsätta att inte driva industripolitik. Men även nyliberaler har möjligheter att ta initiativ för näringslivet.

Kristdemokraten Siwert Öholm skriver i tidningen En Ding Ding värld hur en kristen industripolitik som inte strider mot nyliberala värden kan genomföras:


"I Sävsjö i Småland enades de kristna församlingarna för en tid sedan om att "be strategiskt" för etablering av en stor fraktterminal, som skulle rädda åtskilliga jobb i kommunen.
I söndags kunde man hålla tacksägelsebön i kyrkorna. Infrastrukturministern invigde den stora fraktterminalen i Stockaryd i månadsskiftet.
Skratta inte åt den berättelsen. Håna den inte, Säg inte, lite surt, att det inte finns ett samband.
Tvärtom kanske Humanisterna och andra kommer att häpna när "strategisk bön" börjar bygga både nya fabriker och nya järnvägar i landet."


Via Fredrich Legnemark SvD SvD2 SvD3 SvD4 DN DN2 DN3 DN4 Aftonbladet Aftonbladet2 Expressen SvD5

2 kommentarer:

truesparks sa...

Råkade se A. Lööf i ett morgonprogram nyligen där hon fick frågan varför just hon är bäst lämpad att leda C framöver. Svaren hon gav var minst sagt luddiga.

Lite off topic:
Din bok verkar intressant. Kanske lite av samma tankebanor som jag själv haft sedan kriget mot terrorismen startade och den ena lögnen efter den andra börjat uppdagas. Jag ska köpa den och se om vi är på samma spår =).

Pierre Gilly sa...

:)
go go go !