lördag, augusti 27, 2011

Tripoli enligt CNNvia den ofta utmärkta fransk kanadensiska bloggen Serge Adam

3 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag har för mig att någon stackare på den sovjetiska TV:n råkade göra ett liknande misstag för länge sedan. När USA invaderade Grenada i Västindien visade man en karta där Granada i Spanien var markerad.

Pierre Gilly sa...

Det blev kanske omskolning da...

mikhas sa...

Den sovjetiska TV.n må vara ursäktad men detta handlar ju för fan om den "rikaste mest välmående och demokratiska" staten USA (ett land som vilar på benen av 50-miljoner massmördade ursprungsinnevånare vars ättlingar man fortfarande diskriminerar) på 2000-talet! Med internet sedan över 20 år dessutom.

Det finns ingen ursäkt för sådan arrogans. Vart än i världen USA numera bygger upp nya fort för att kolonialisera, underkuva och mura in icke-amerikaner så är rädslan för det "okända" monumental. Ett "Green zone" (Fort Libya?) kommer att byggas snart i Libyen med alla propaganda-kanaler, McDonalds mini-disneyland etc. Så att ockupanterna inte skall behöva befatta sig med något om den flertusenåriga kulturen i landet man ockuperar, när landet är "demokratiserat" och de multinationella profitörerna, IMF & Co sedan tar över så kan ockupanterna gå ut bland vildarna igen, då är det ju nästan som hemma...