onsdag, januari 04, 2012

Sanktioner mot Iran är början på krig

Den amerikanska presidentkandidaten och kongressmannen Ron Paul om varför sanktionerna mot Iran är farliga:SvD DN HD SvD2 SvD3

2 kommentarer:

martin sa...

Ron Paul är en av de få i amerikanska kongressen som verkar normalbegåvad. Det lustiga är att han i USA betraktas som lite av en knäppgök.

Kanske dags att justera ett ordspråk: I de blindas rike är den enögde betraktad som en idiot!

Pierre Gilly sa...

Martin: Jag vet inte om det har med begåvning att göra. Vet inte ens om det handlar om hederlighet; även om politiker naturligtvis har de åsikter som hjälper dem att göra karriär. Folk tenderar att tro sådant som får dem att må bra, eller som de i alla fall trivs med. Inte sällan inbegriper det också rädslor. Det är en komplicerad fråga; kunde vara ett spännande forskningsfält.
Jag skulle inte säga att politiker är obegåvade. De har bara en ojämn begåvningsprofil. De egenskaper som krävs för att erövra mandat är inte samma som krävs för att lösa eller formulera rätt problem. Det är tur att det inte går att prata till sig poster som domare, läkare, ÖB eller industriledare. Demokrati i all ära, men de valdas profil tycks inte spegla väljarnas särskilt väl.