torsdag, mars 29, 2012

Tomhylsan ger upp


Sten Tolgfors blev den femte ministern i Reinfeldts regering att avgått på grund av skandaler och oegentligheter. Mest hedervärd var hans företrädare Mikael Odenberg som gick då han inte ville kalla en miljardneddragning på försvaret för en satsning. Då Sten Tolgfors aldrig haft liknande samvetsbetänkligheter kommer han förmodligen att hyllas i de egna leden (Den bruntungade Johan Hultberg är först ut).

Tolgfors stora misstag tycks ha varit att han fifflat med diareföringen, inte så mycket affärerna med Saudiarabien i sig. Att sälja eller försöka sälja militär teknologi till diktaturer brukar i sig inte vara skäl för avgång. I så fall hade ju också handelsminister Ewa Björling fått gå efter flörten med Khadaffi. I likhet med Sven Otto Littorin så är det naturligtvis med hänsyn till barnen som Tolgfors går.

SvD DN SvD2 Aftonbladet SVD3

2 kommentarer:

Marcus , Likvid Vänster sa...

Osakligt av Tolgfors att tala o "drev", jag tycker att man kan fråga Juholt om en definition av själva ordet drev då Tolgfors inte verkar ha förstått hur skonad han blivit av de stora borgerliga mediegiganterna.

Hemlige sa...

När borgerliga ministrar hänvisar till sina barn, så vet man att det inte bara är en hund som är begravd. Här tog det i alla fall några dagar att ordna fram ett nytt fint jobb hos Timbro.