måndag, april 09, 2012

Alltid köpläge enligt DN och SvD


Köp bostad. Så kan man fatta en artikel i DN idag. I det här fallet handlar det om Berlin men budskapet i svenska dagstidningar är alltid densamma. Oavsett om priserna går upp eller ner, om omsättningen ökar eller minskar så signalerar man alltid att det är köpläge. De enda källorna är alltid mäklare eller annat folk från branschen med egna ekonomiska intressen av att handeln ökar. Fastighetsannonser är ju också en viktig inkomstkälla för tidningar som DN så det vore naivt att förvänta sig konsumentjournalistik.

DN svd

4 kommentarer:

martin sa...

Med tanke på att våra största partier aktivt bedriver en politik för att skydda medelklassens bostadsbubbla, så är man inte förvånad.

Pierre Gilly sa...

Aktieägare också... "Ty den som har, åt honom skall varda givet; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har".

martin sa...

Ja, och i slutändan är bägge bara ett gynnande av banken/spekulationskapitalet. Ränteavdrag, en subvention rakt ned i fickan på banken, tvinga in folk i tvångskollektivisering i ombildningar till bostadsrätter, är en gåva rakt ned i fickan på banken/spekulationskapitalet.

Problemet är att för att en pyramid skall hålla sig stark så krävs ett ständigt tillflöde av medlemmar till dem. Därför tvingas folk in i bostadsrätter, därför stals pensionerna och tvingades in på börsen. Därför skall alla fondspara. Minskar flödet, så blir det katastrof.

Pierre Gilly sa...

Fast inte för den enskilde bankmannen som får ut sin årliga bonus...