tisdag, april 10, 2012

Hatbrott i Malmö


"Anmälda hatbrott mot judar i Malmö
2008: 27;
2009: 60;
2010: 20:
första halvåret 2011: 21."

Enligt Skånepolisen, rapporterat av Sydsvenskan.

Kommentar: De flesta av hatbrotten i Malmö består i glåpord och klotter. En stor del av alla hatbrott mot judar är anmälda av en enda person. Frågan är hur många individer som kan tänkas ligga bakom 20 till 60 hatbrott. Teoretiskt och praktiskt kan de ha utförts av en enda individ.


----
övrigt:
Anmälda hatbrott mot muslimer i Malmö 2008: 4;
2009: 4;
2010: 74;
första halvåret 2011: 6.

Anmälda främlingsfientliga/rasistiska hatbrott i Malmö 2008: 13; 2009: 77; 2010: 118; första halvåret 2011: 113.

SvD DN Dagen laholms tidning sl

3 kommentarer:

Anonym sa...

I år är det valår i USA. Då måste presidenten visa handlingskraft. Därför skickas representanter till Malmö. Vad värre är att vi riskerar ett nya krig i mellersta östern. Under det senaste åren har vi sett hur det förbereds för krig. Förra året skapades det kaos i Nordafrika, helt enligt Stratfors rekommendationer. Samtidigt har media förberett oss på krig mot det elaka Iran och dess kompis Syrien. Ibland verkar det som om de gamla propagandafilmerna mot Irak från slutet av 1980-talet har dammats av. Varje gång en amerikansk politiker vill dra ut i krig sägs det att USA är hotat av den tilltänkta fiendens massförstörelsevapen. Så sade det om Tyskland innan USA var krigförande i första och andra världskrigen - TV har visat journalfilmerna - och jag minns hur BBC och amerikanskja nyhetsmedia spred ut bilden av ett Irak som ville starta storkrig med sina massförstörelsevapen och alla moderna innovativa vapen innovativa sades inneha. Hoppas inte Obama känner sig hotad inför presindentvalet. Om han gör det riskerar vi att han dra ut i krig eftersom presidenter som krigar brukar bli omvalda.
Om Repalau träffar Obamas representant i Malmö hoppas jag att han diskuterar Gaza.

Pierre Gilly sa...

Man kan ju undra hur amerikanska medier och politiker skulle reagera om den svenska regeringen skickade ner en representant för att syna amerikanska borgmästare.

Rase sa...

Och varför ska den judiska befolkningen i Malmö behöva klä skott för Gaza eller situationen i mellanöstern? Då kan ju muslimerna lika gärna anklagas för vad Assad gör i Syrien eller det gigantiska demokratiunderskottet i den muslimska världen.
Det är inte så dumt att se till att hjärnan är inkopplad innan kommentaren skickas i väg.