torsdag, maj 31, 2012

En eftermiddag i Lissabon
Sardiner. Grillade sardiner. Det finns värre klichéer. För dem som gillar fisk. Maten i Lissabon är rätt anspråkslös, precis som arkitekturen. Inget är särskilt pampigt eller pretentiöst. Inte om man jämför med Frankrike eller Spanien i alla fall. Fast Matteus, det portugisiska rosévinet som var populärt i Sverige för länge länge sedan och som elaka tungor säger att Saddam Husseins var förtjust i är inget för mig.


Just nu är Lissabon klätt i röda fanor. Till och med en del centrala torg som på bilden ovan.Demonstranterna som går under de röda fanorna med hammaren och skäran är så många att jag ett tag undrar om de kanske gick i runt kvarteret. Men det så var det inte. (Bilderna visar inte hur stor demonstrationen var).


Lissabon verkar vara en politisk stad. I Tyskland ser man mest affischer om diskon på husväggarna. Eller meddelanden om att affischering är förbjuden. Här finns affischer om generalstrejken man försökt organisera och på tomma hus har ofta någon sprejat: här kunde någon bo!. Övergivna hus råder det ingen brist på i Lissbon. Portugiserna verkar ha tröttnat på den enda vägens politik.

2 kommentarer:

Kjell Martinsson sa...

"Det flickorna har i Lissabon, det har dom i Lissabon..."

Pierre Gilly sa...

Norsk humor :)