onsdag, juni 27, 2012

Ny "bok" av känd desinformatör


PR mannen Stefan Fölster från Svenskt Näringsliv ger nu ut pamfletten, Sverige har blivit en fet katt (SvD kallar den bok).

Fölster har tidigare medverkat i en lång rad undermåliga böcker. I Den sjuka vården visar Fölster att han inte har grundläggande kunskaper i statistik, och i Farväl till världsundergången gör Fölster sitt bästa för att desinformera i klimatfrågan.

Stefan Fölster kallas ekonom, "chefsekonom" rent av, men står utanför den akademiska världens intellektuella krav. Hans böcker behöver inte heller finna några köpare för att de ska ges ut och hans idéer välkomnas och diskuteras närmast uteslutande av borgliga ledarskribenter, och andra som liksom Fölster själv har betalt för att propagera för vissa åsikter. Fölster ingår en näringslivsfinansierad artificiella mångfald som nästan alltid intar åsikter går på tvärs mot vad den oberoende kunskapseliten på universiteten kommit fram till. Om den inte gjorde det så skulle de ju inte heller tjäna något syfte.

Det är tråkigt att Svenskt Näringsliv lägger ut så mycket pengar på att sprida dynga i stället för att resonera hederligt.

SvD DN Expressen Badland Hyena DN

Inga kommentarer: