söndag, augusti 26, 2012

Om kyrkorådet och dess lögnerMaktlösa som kräver rättvisa. Finns det något mer skrattretande? Inga Alm lagt en motion om att svenska kyrkostyrelsen ska driva kravet att Israels ockupation av Västbanken, Östra Jerusalem och Gaza avslutas. Det är ju lika patetiskt som när LO uttalar sig mot krig skriver SvD:s ledarskribent Benjamin Katzeff Silberstein.

FN anser att Gaza fortfarande är ockuperat av Israel. Palestinierna i Gaza som varken har kontroll över sitt luftrum, territorialvatten eller gränser uppfattar det nog inte heller som att ockupationen upphört. Men då både FN och palestinierna är maktlösa kan man gott låtsas som om deras syn i frågan inte existerar.

Det är begripligt att Silberstein har ett gott öga till Israel. Det beror inte bara på att Israel har makt, och makt är rätt enligt sedvanlig herremansliberalism. Till skillnad från palestinska flyktingar i till exempel Sverige har ju Silberstein möjlighet att slå sig ner både i Israel, västbanken, östra Jerusalem och de från Syrien ockuperade Golanhöjderna.


Bilden ovan föreställer en väg på västbanken som palestinier är förbjudna att använda.

SvD2 DN Dagen

Inga kommentarer: