torsdag, oktober 04, 2012

"Ändå får Myrdal plats"


Idag har Jan Myrdal en mycket läsvärd artikel på SvD:s kultursida: "Strindbergs ryska rötter censureras” (tipstack Johan K). Få är så insatta i Strindbergs författarskap som Myrdal. Han har bland annat skrivit den ypperliga biografin Johan August Strindberg.

SvD:s Benjamin Katzeff Silberstein tycker dock att media i sovjetisk stil bör neka politiskt opålitliga personer som Myrdal tillträde till media. Så sent som igår kritiserade Silberstein SvT för att man intervjuat Myrdal. Att han skrivit en massa i SvD tycks inte (unge) Silberstein känna till. Nu bör han dock ha upptäckt att den egna tidningens kultursida inte drar sig för att publicera den gamle mannen. Men ledarskribenter har ju betalt för att inte veta och inte förstå en massa saker, så någon reaktion från Benjamin Katzeff Silberstein ska man inte förvänta sig.

Det finns också en viss logik i SvD:s och Silberstein hyckleri. Tidningen har på ledarplats alltid kritiserat statliga bidrag, trots att man själv inte skulle överleva en vecka utan presstöd. Bidrag är fel, såvida det inte är SvD som får dem. Myrdal är också fel, såvida han inte skriver i SvD vill säga.


5 kommentarer:

Kjell Martinsson sa...

När jag polemiserade en gång mot marxätaren Kim Salomon (han hade aldrig badat i Värkeån menade jag, där stiger inte tempen över 13 grader sommartid...)svarade SvD med vändande post. jag tackade "för den snabba refuseringen och passade på att gratulera till den miljard i statsstöd de fått under några tidigare år. Djävla hycklare är vad dom är!

Kjell Martinsson sa...

När jag blev refuserad en gång skrev jag och gratulerade dom till den halva miljard de knåpat ihop i statsstöd. Jag vill ha motinlägg mot Kim Salomon - den okunnige marxätaren. (Han badade aldrig i Värkeån... det blir aldrig över 13 grader där...)

Lasse Strömberg sa...

Den där Benjamin Katzeff Silberstein är en ulv i fårakläder. Vad är han? Ledarskribent eller journalist? Hans skriverier om Nordkorea kan tyda på att han inte förstått skillnaden. Om det nu finns någon skillnad när man jobbar på SvD.
Varje person som jobbar på SvD är i praktiken bidragstagare, se:

http://fotolasse.se/index.php/samhalle/chefredaktor-som-inte-fattat-nagonting.htm

skvitt sa...

Bidrag är fel, såvida det inte är SvD som får dem. Myrdal är också fel, såvida han inte skriver i SvD vill säga.
Tumme för det!

Simsalablunder sa...

No man is an island, och det stämmer in på Strindberg också. Men när man odlar personkult är sådant gödsel alltsomoftast giftigt.