tisdag, november 27, 2012

Endast propagandan är sann

Den som tar livet av ett barn framstår lätt i dålig dager. Det är olyckligt, för om mördaren är god kan allmänheten dra fel slutsatser. Därför var det osakligt av SvT att rapportera och visa bilder på palestinska barn som dödats av Israel. Så resonerar prästen Annika Borg i tidningen Dagen.

Nästan alla offer finns visserligen på den palestinska sidan där många barn också lider av blodbrist till följd av den israeliska blockaden. Livet i Israel under kriget påverkades inte heller lika mycket som livet i Gaza. Men det var fel av SvT att skildra detta menar Borg. Den observerbara verkligheten är missvisande och osaklig.


-----

Att situationen på Gaza inte kan jämföras med den i Israel framgår också klart av svenska UD:s rekommendationer från den 22 november:
"Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor till Israels närområde mot Gaza, upp till ett avstånd om 40 km från Gaza.

Besökare avråds från alla resor till Gaza."
2 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle den här hycklare till predikant som kallas Annika Borg skulle säga om det var hennes barn som offrats i sionismens altare, då säga att det var för den goda saken?

Dessa sionsimesn kramare har ju ingen anständighet!!!!

Simsalablunder sa...

För Annika Borg är det allra viktigaste att inget petar på hennes fernissa. Gör man det, lossnar stora flagor. Underarbetet är uselt.