söndag, november 18, 2012

Ingen fara besöka Israel


Ni som önskar lite sol och värme nu i vinter borde fundera på att resa till Israel. Krigsnyheterna har förmodligen gjort det billigare och risken att träffas av en palestinsk raket från Gaza är mikroskopisk. Raketerna saknar i stort sett styrsystem. Svenska UD har rekommenderar att man befinner sig på ett avstånd av 40 kilometer från Gaza. Formuleringen (i SvD) "om det inte är nödvändigt att ta sig närmare än så" tyder dock på att man inte ens anser att denna zon är särskilt riskfylld. Däremot bör man se upp för trafiken som varje år skördar betydligt fler dödsoffer än terrorister (eller palestinska frihetskämpar) gör.

Bilden är gjort av Latuff

GP Dagen aftonbladet

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dum kommentar och skämtteckning. Vart man reser beror ju alltid på vilken risk man vill ta. Det är definitivt
farligare att åka till Syrien och Sinai. Det är nog statistiskt inte farligare än att åka till Mexico. Men man bör vara snabb, Särskilt om man planerar att åka till Södra Israel. Där har man 15 sek att söka skydd och det blir väl mest att springa fram och tillbaka till skyddsrum. I Tel Aviv, Beersheva och Jerusalem har man en hel minut. Det är klart raketer från Gaza söker ut civila inklusive turister och de kan ju inte veta att de är från Sverige och är Hamassympatisör. Gaza är fullt av vapen, missiler och terrorister särskilt inbäddade bland civila.

Anonym sa...

http://blogs.timesofisrael.com/an-open-letter-to-khalil-from-gaza/

I Gaza är det säkrare att inte hänga ut med Hamas ledare eller Jihadister. Israel säger att de träffat 11.

Pierre Gilly sa...

Jag rekommenderar inte semester i Syrien eller något annat land där det pågår ett inbördeskrig. Om livet i Israel hängde på att man kan ta sig till ett skyddsrum på 15 sekunder så skulle tusentals ha dött nu. Därför rekommenderar jag Israel som semesterland. Vissa svenska ledarskribenter bör dock kunna semestra i Gaza utan att känna oro. Israel använder ju precisionsvapen.

Anonym sa...

Också, packa gasmasken. Det är möjligt att Hamas, planerar att sända kemiska medel via de långdistansraketerna FJR 5, som IDF inte har förstört och de inte har redan sänt..... Det blir aktuellt för samma platser där det tar en minut att söka skydd.

PS Tydligen håller Hamas upp beslut om vapenvila för de vill bli kommenderade som vinnare. och vapenvila betyder ju inte så mycket om man planerar att semestra i Sderot.DS


http://www.timesofisrael.com/war-no-excuse-to-miss-school-thanks-to-innovative-smart-classroom-tech/

Anonym sa...

Israel är toppen att besöka, särskilt Tel Aviv. Och till skillnad från många andra ställen behöver man inte oroa sig för att dricka vattnet. Israel är levande, fullt av musik,kulturellt, spännande, multietniskt, tolerant, empatiskt, geografiskt varierat.....Man kan äta gott och billigt.

Värt att ta chansen för framtiden ser inte ljus ut.

Anonym sa...

När det gäller Israel känns det som om vi ser saker och ting olika. Här är en länk som på ett bra sätt förklarar hur det kommer sig att civila blir drabbade:
http://idfonline.tumblr.com/post/35751176319/this-video-explains-the-background-to-operation

Vänliga hälsningar,
Paul Juhlin (Jag är inte polis i Malmö)