torsdag, november 22, 2012

Israel borde ta ansvar för sina handlingar






Ett vanligt fenomen vid våldtäkt är att förövaren tror att offret är den skyldige. Gärningsmannen anser att den drabbade bjudit in till handlingen och lägger större vikt vid sina subjektiva tolkningar än den faktiska våldshandlingen. Även pedofiler hävdar ofta att det var barnet som förförde dem och tog initiativet. Att förövaren projicerar sina egna motiv på offret är en form av perversion.

När Israels ambassadör Isaac Bachman i SvD försvarar sitt lands massiva bombningar av Gaza så gör han det som en typisk pervers våldtäktsman. Israel tar inte ansvar för att man bombat bostäder, ett mediacenter och infrastruktur. Israel tar inte ansvar för att man beskjuter Gaza – en av världens mest tätbefolkade områden – med artillerield. Israel tar inte ansvar för att man nu dödat över 130 palestinier – många av dem barn.

Isaac Bachman hävdar att det i stället är Gazaborna eller Hamas som ska ta ansvar för den Israeliska regeringens övervåld. Trots att inte en enda israel dödats i år innan Israel beslöt att mörda Hamasledaren  Ahmed Jabari hävdar Isaac Bachman på fullt allvar att ingen annan stat skulle visa så stor återhållsamhet som Israel. Faktum är att Israel brukar döda runt hundra gånger fler palestinier än palestinier mördar israeler. Vid kriget 2009 dödades till exempel 1400 palestinier och 13 israeler. Och även under så kallade vapenvilor dödar Israel palestinier i Gaza. 2011 dödade israeliska soldater 108 palestinier, enligt FN. Innan upptrappningen i år hade Israel dödat 71 palestinier i Gaza.

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Palestinierna i Gaza må ha många raketer men de saknar styrsystem och är därför inte mycket mer än psykologiska vapen. De som skickar iväg dem vet att mindre än en på tusen dödar någon. Förlusterna skulle fördela sig på ungefär samma sätt om Gazaborna bara hade pilbågar, och Israelerna gevär.

Israels blockad mot Gaza har nu pågått sedan 2005. Knappheten på mat har bland annat gjort att en stor del av alla havande kvinnor och många barn lider av blodbrist. En förutsättning för varaktig vapenvila är naturligtvis att blockade hävs. Att bomba ihjäl ett stort antal civila är däremot bara att lägga grunden till en ny våldscykel.

Inlägget refuserades av SvD som uppenbart bara tar in proisraeliska debattinlägg

Svd svd2

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det bästa som kan komma ut av detta är att skolgårdsmobbaren, psykopaten, rasstaten, har skjutit sig själv i foten -igen.

Efter två förödmjukande nederlag mot Libanon ger man sig på det man gjort och gör bäst,antingen ströattacker mot kvinnor och barn i koncentrationslägret Gaza, skjuta ihjäl ungar för att det är kul, från fjärrstyrda gevär i vakttornen runt om eller flygbombningar med vit fosfor så att de fanatiska ockupanterna i syd som råkar få en ruta krossad av en fyrverkeriraket då och då, kan avnjuta slakten i gigantiska pic-nicár på tryggt avstånd.

Men nu hade favoritoffret lite bättre medel att försvara sig och man får, till de 90%´s förtret som inte sett nog icke-judiskt blod flyta, dra sig tillbaka, igen.

Detta är paranoiker i ständig masspsykos, ärvda under generationer av indoktrinering. Det första de gjorde var att kasta sig över det inhemska folket som bodde och hade bott där sedan urminnes tider och detta har nu pågått i 60 år! Denna mardröm är snart över. murar, tak, elstängsel vakthundar och kärnvapen kan inte ändra på det. "israel" kommer att bli en demokratisk stat för alla medborgare oavsett ras och religion, och Brooklyn, Polen och Ryssland kommer att få en hel del ny-gamla invandrare...

Dolda Nyheter sa...

Det pågår ett listigt spel med många aktörer inblandade, men det är oskyldiga civila i Gaza som får lida...

Anonym sa...

En fråga, hur kan man få in dessa raketer som man skickar mot Israel men inte mat till kvinnorna?

Pierre Gilly sa...

Anonym 8:35
Bra fråga. Hamas borde uppenbart ha smugglat in mer livsmedel. Förmodligen ser många gazabor raketerna som enda vägen att bryta blockaden. Åtta dagars raketattacker har lett till att Israel nu fördubblat den yta man låter palestinerna fiska på. Dubbelt så mycket av nästan ingenting blir visserligen inte mycket men det är förmodligen tillräckligt för att Gazaborna ska dra slutsatsen att bara vapenbruk leder till förbättringar.

Anonym sa...

alla i Gaza är terrorister

Anonym sa...

finns inga oskyldiga i Gaza

Anonym sa...

Intressant utveckling med Hamas ökade kapacitet att få iväg raketer ända till Jerusalem, och det förutsebara fiaskot för Israels anti-missilförsvar. Blev inge markinvasion heller, israelerna börjar få smaka på övermaktens maktlöshet. Ser ut som David fått Goliat en aning ur balans

Anonym sa...

Själv tycker jag bara att dessa raketattacker bara spelar dom israeliska makthavarna och militärerna i händerna. Eller som Winston Smiths flickvän Julia sa när saken kom på tal: "Äsch, de där raketerna är det vår egen regering som avlossar.".

Pierre Gilly sa...

Det är inte svårt för Israel att provocera fram dem vid behov.