lördag, januari 05, 2013

DN:s dubbla tungor

DN har mig veterligen aldrig förespråkat att Sverige, Frankrike eller något annat europeiskt land bör införa förbud mot omval. Däremot anser man att Venezuela bör ha ett sådant förbud. Det kan därför knappast handla om något principiellt ställningstagande. DN är pragmatisk: man är bara emot att väljarna ska få välja om ledare som står för en politik man inte gillar.
Dagens DN ongör sig också ledaren över att Venezuelas president Hugo Chavez uttryckte sitt stöd för Khadaffi mitt under upproreT i libyen. Detta säger något om Chavez syn på demokrati hävdar man. Det kanske stämmer, men vad ska man då säga om att vår nuvarande borgliga regering försökte säljs övervakningsutrustning till Khadaffi bara året innan? Eller att en tidigare borglig regering på åttiotalet utbildade Khadaffis officerare i Växjö?

DN

2 kommentarer:

martin sa...

Det fina med att vara en högertidning/man, det är att man företräder en lögn, alla som vet något vet att man slåss för en lögn. Därför behöver man aldrig vara konsekvent, därför har man alltid total frihet i sitt agerande, ljuga, smutskasta osv är inga som helst problem, målet är en lögn då kan medlen vara vad som helst.

Anonym sa...

Den ansedda lögntidningen, o k s DN, talar konsekvent med en tunga endast om Israel. I övrgit är det tungmål som gäller.