söndag, januari 27, 2013

Nämnbara onämnbarheter

Två historiker har rest frågan om stay behind armen var inblandad i Palmemordet, skriver en pensionerad revisor, Inga-Britt Ahlenius, på DN debatt idag. Bortsett från att man kan anta denna organisation ogillade Palme så anges inga som helst skäl att tro att det skulle vara så.

Artikelförfattaren hävdar dessutom att frågan är "onämnbar", trots att sveriges största tidning ger den plats. DN fortsätter också att förvränga innehållet i artiklar genom att sätta citattecken i rubriker som inte är citat.

”Hemlig motståndsrörelse kopplas till Palmemordet” står det i rubriken, trots att det i artikeln är formulerat som en fråga: "De ställer också den onämnbara frågan: ”Var Stay behind-armén involverad i mordet på Olof Palme?”


2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Har för mig att det stod något om en sån här organisation i Gnistan första gången jag läste den tidningen, vilket bör ha varit slutet 69/början 70. Det handlade om NATO-trupper som förberedde positioner i Sverige om jag minns rätt. Så det där med "stay behind" är nog inte helt nytt som nyhet betraktat.

Anonym sa...

Läser du blajan som kallas DN?