måndag, april 15, 2013

Huvudkrymparvirus lamslår SverigeDet handlar utan tvivel om världens mest smittsamma sjukdom. Den smittar inte bara vid beröring eller via luftvägarna: det räcker med att namnet på en smittad sätts upp på en gästlista för att de övriga gästerna ska bli infekterade. Det är inte undra på att friska placerar alla som på något sätt kan sammankopplas med viruset i permanent karantän.
Med en så farlig smitta är dock skadan redan skedd. Mustafa Omar var ordförande i en organisation som bjudit in en infekterad. Det bekräftar misstankarna om att samtliga svenska muslimer bör sättas i karantän.
Den socialdemokratiska partiledningen har ännu inte isolerat Veronika Palm som föreslog Omar till VU. Med största sannolikhet är också Stefan Löfven infekterad eftersom han godkänt Veronica Palm. Det enda säkra är att socialdemokraterna låter smittskyddsexperterna i den av Per Ahlmark grundade Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA) utse ett nytt, friskt verkställande utskott. Bara SKMA:s experter kan nämligen säkert avgöra vem som drabbats.
Men det finns avvikande röster. Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren menar att den verkliga sjukdomen är ett virus som får huvudet på opinionsbildare att krympa. De med krympt huvud drabbas av en paranoid beröringsskräck. För de som smittats av huvudkrymparviruset är det viktigare att veta vem som talat med vem, eller vem som planerat att tala med vem, än vem som sagt vad.

SvD SvD2Aftonbladet Aftonbladet2 DN SR Dagen skånskan skånskan2 svd3 svd3 svd4 att bränna broarbt svd5

8 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Andra gången jag blir positivt överraskad av Stig-Björn.

Pierre Gilly sa...

Ja också. Noterar att han skriver det på sin blog och inte en tidning. Det går nog inte att få det publicerat.

carl hallström sa...

Publicera på Avpixlat!

Joar Musarm sa...

Bra skrivet. Börjar bli hjärtligt trött på mediadrev.

Sunburn sa...

mustafa-grejen luktade ju skunk från dag 1.
Men bra att en massa unga invandrare blir av med sina illusioner om sossarna.

Anonym sa...

tja omar har liksom inte enbart bjudit in diverse rasister. han har starkt uttryckt att han gillar deras åsikter på facebook. likaså har han i twitter ansett att sverige skall bomba israel med jas plan samt ringaktat federleys läggning. hmmm det är inte enbart det där med vilka han bjudit in. det är så mycket mer

Sunburn sa...

Jaha, där kom den obligatoriska betalde israel-apologeten med de sedvanliga retoriktrixen...

Anonym sa...

Det finns en bok som har spridit huvudkrymparvirus i 1500 år och gör det fortfarande, till och med inom svensk politik.