onsdag, maj 08, 2013

Bagdad Bob besöker UppsalaBara för att Israel agerar militärt mot Syriens regering betyder det inte att Israel skulle vara emot Syriens regering. Egentligen är det tvärt om. Israels regering vill ha kvar Assad. För att förstå Israels syften ska man inte utgå ifrån vad landet gör, utan Håkan Holmbergs antaganden.

Och Upsala Nya Tidnings ledarskribent antar att Israel tycker bättre om den mer sekulära Assad än de mer fundamentalistiska elementen inom oppositionen. Det kan ju låta rimligt men hur kommer det sig då att Israel i åratal gynnade Hamas på PLO:s bekostnad?

Håkan Holmberg har stora likheter med ”Bagdad Bob”, Saddam Husseins propagandaminister. Verklighetensuppfattning ska inte baseras på verkliga händelser utan på vad talesmän som Holmberg och Bagdad Bob säger.

Håkan Holmberg tycks inte ha något emot principen att ett land bombar ett annat även om det inte finns något omedelbart hot att föregripa. Det är också okey att bomba ett land för att skicka en varning till ett tredje land som inte heller utgör något omedelbart hot. Den här skulle naturligtvis leda till total anarki i världen om andra länder tillämpade den men förmodligen menar Holmberg att det bara är Israel som har rätt att bomba andra länder hursomhelst. Israel är ju nämligen inte jämförbart med andra länder.

2 kommentarer:

martin sa...

Kommer ihåg när de tillsatte Hamas i Palestina, minns dagen då de terroriststämplade PFLP, då visste alla att PLO var slut.

Anonym sa...

Om man följer Håkan Holmbergs resonemang så skulle man då också dra följande slutsats: "Barn misshandlare gilalr barn. De misshandlar barn för barnens bästa" Därför bombar Israel bombar Syrien för att den är mån om Assad!