onsdag, maj 08, 2013

Polischefer bör utses i allmänna val

Polischefer ska väljas i allmänna val föreslår tre centerpartister idag i SvD. Politikernas dåliga inflytande över polisarbetet ska brytas genom att poliser ska bli politiker. De bästa polischeferna är naturligtvis de som är duktigast på att debattera inför publik. Ju mer media tränade, desto bättre på att leda polisarbetet blir de. Det är ju därför vi har världens bästa regering idag. Om allmänheten felaktigt tror att antalet mord ökar ska de ha möjligheten att rösta bort poliser som inte samarbetar.

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Jag är oense. Vilka är bäst på att bedöma polischefers lämplighet för jobbet? - Jo naturligtvis de kriminella elementen i samhället, inte vanliga svensson-typer utan speciell insikt. Jag föreslår att expertpaneler av särskilt kompetenta brottslingar får i uppdrag att peka ut de bästa chef-ämnena!

Anonym sa...

Toppenförslag! Kommunalisera polisen - det blir nog lika bra som skolan!

Tord Flygare sa...

Vad är detta för ett skämt. Ska Centern få oss att bete oss som i landet i väster. Parodier till valkampanjer och pajaser med pengar som kandidater. Ska allmänheten bedöma vem som är bäst lämpad som polischef. Undrar varför Centern är på väg ut från Riksdagen.........

Pierre Gilly sa...

Desperata, korkade, extrema,. men skämtsamma vet jag inte om man kan kalla dem.