måndag, juli 15, 2013

Argentisk minister utreds för attentat mot judiskt center
1994 sprängdes ett judiskt center i luften i Buenos Aires. 85 människor dödades och hundratals skadades. Iran och Hizbollah brukar pekas ut som ansvarig av media. I likhet med flera andra attentat som tillskrivs Iran är det oklart vad Iran har att vinna på det medan riskerna är uppenbara. Argentina försåg vid den här tidpunkten Iran med upparbetad uran. Varför skulle Teheran riskera detta sammarbete?

Trots att Irans skuld anses solklar av opinionsbildare och makthavare i väst är det dock skralt med bevisen. För ett par veckor sedan startade en argentisk åklare en utredning mot Carlos Vladimir Corach, en judisk fd minister i Carlos Menems regering på 1990 talet. Corach intresserar åklagaren sedan det framkommit att han gjort en illegal betalning på 400 000 dollar till en viss Carlos Telledin, som länge figurerat i utredningen. Telledin dömdes först till tio års fängelse men friades från anklagelserna 2004. Nu utreds han dock igen. För några år sedan åtaldes Argentinas förre detta president, Carlos Menem, för att ha försvårat utredningen om attentatet. Uppgifter om att Telledin fått en stor summa pengar av regerigen är inte nya men det är först nu som åklageren anser sig ha konkreta bevis för att den ägt rum De enda internationella medier som tycks ha rapporterat om detta är (förutom iranska press TV) The Times of Israel och JTA. I sin presentation av Corach skriver de att han var ansvarig för byggandet av förintelsemuseet i Buenos Aires.2 kommentarer:

martin sa...

Skulle detta visa sig vara en sk "false flag" operation. Så skulle det vara en av de få vi fått bevis för, men fullt tillräckligt för att rasera ett korthus byggt på lögner.

Anonym sa...

MOSSAD operation, pure and simple!