torsdag, oktober 31, 2013

Öppet mål för Lööf?


Tysk glesbygdspolitik

Nyliberala Corren har återigen skrivit en ledare som propagerar för avskaffandet av systembolagets monopol. Maria Björk Hummelgren hävdar att förslaget att tillåta gårdsförsäljning visar att Centerpartiet har en bra landsbygdspolitik. Landsbygden ska också få nytt liv genom att man avskaffar strandskyddet och ökar jakten på de utrotningshotade vargarna.

Men partiet har fler kort i skjortärmen. Den centerpartistiske riksdagsmannen Federley föreslog för några år sedan att prostitution skulle legaliseras. Om man som i Tyskland tillåter bordeller utanför stadskärnorna kan man slå ett dubbelt slag för landsbygden. Då kan Svensson lämna sina fruar i stan (Centern var ett tag inne på att tillåta polygami) köpa alkohol på landet och passa på att hyra en prostituerad. Centern är sannerligen det parti som ligger fulla torskar närmast om hjärtat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eh, prostitution är lagligt. Det är köp som är olagligt....Lite kunskap är inte fel även om man vill vara raljant.

Pierre Gilly sa...

Sant. Slarvigt av mig. I praktiken gör det dock ingen större skillnad.

Kjell Martinsson sa...

Att "prostitution är lagligt" är en sanning med modifikation. En person som är promiskuös riskerar att drabbas av könssjukdomar, klamydia och andra obehagligheter i större utsträckning än andra och på så sätt direkt - eller indirekt - orsaka sterilitet hos den smittade. I liberal justis är det inte osannolikt att en prostituerad inför tinget skulle kunna framföra ett argument som: men jag hade ingen aning om att jag var smittad." Och få kredit för det!