söndag, december 08, 2013

Daltar Corren med ledarskribenter?


Bilden norpade jag på piratpartisten Torbjörn Jerlerup blog

Corren är snabb med att ta bort kommentarer på ledarsidan. Och som jag redan påpekat tidigare är det svårt att förstå de principer, om sådana finns, som styr. Här är två kommentarer från den senaste veckan som försvann fort.


”Maria, du förstår uppenbart inte poängen med den nya skollagen. Det handlar inte om att man vill vara ”taskig” mot Jensen utan det är en principiell fråga”. Alla skolor måste ha ett skolbibliotek. Om det inte står i skollagen blir det precis som det var innan, dvs. att skolan utnyttjar det kommunala utbudet på olika sätt. I praktiken innebär det i så fall att kommunen finansierar friskolornas undervisning utöver skolpengen. Och det kan ju knappast vara rätt? Dessutom är det väl inte för mycket begärt att en ordentligt skött skola har ett bibliotek, eller? Annars undrar jag verkligen vad de egentligen gör med sin skolpeng?”

Struensee, kommentar till Maria Björk Hummelgrens ledare "Snöra på skorna"

2/12 2013
”Det är fascinerande att se hur webbansvariga daltar med ledarskribenterna. Så fort det framförs kritik så antingen tas kommentarer bort, eller så stängs kommenteringen helt. Har man valt att jobba som ledarskribent och framföra förvridna tolkningar av verkligheten så får man faktiskt vara beredd på att ta offentlig kritik. Det hör till jobbet.”

Klas Blomberg kommentar till Christian Dahlgrens "Sabotage uppskjutet" (7/12 2013)

De här två kommentarerna är ganska typiska exempel på artiga och sakliga kommentarer som tas bort. Corren tar bort alla kommentarer efter någon vecka, vilket inte direkt uppmuntrar till att skriva. Frågan är varför kommentarerna ovan anses så opassande att de måste försvinna bums.

3 kommentarer:

martin sa...

Minns att det var en liberal som sa att det viktiga med skolpolitiken, det var att hålla extremisterna utanför debatten. Med extremister menade denna folkpartist en förkrossande majoritet av det svenska folket. Corren följer bara den moderna liberalismens principer.

Pierre Gilly sa...

Saker rymmer som bekant ofta sin egen motsats. Liberaler brukar inta de mest oliberala ståndpunkter. De är toleranta så länge andra är som dem och talar om yttrandefrihet men blir nervösa om någon sedan har avvikande åsikter.

martin sa...

Som en kompis ur RFSL sa sist vi träffades, om liberaler. Så, du tolererar mig, va fint av dig då, skall jag vara tacksam för det?

Folk som poängterar sin liberalism är sällan liberala, för den sant liberala är det nämligen en självklarhet och inget man håller upp som ett passerkort. Ungefär som jag inte visar upp mina högstadiebetyg, jag har liksom gått vidare från det.