onsdag, maj 20, 2015

Ny härdsmälta på SvD

SvD rubrik: ”Iran: Nej till inspektion av kärnvapenprogram

sista meningen:
”Iran har hela tiden hävdat att kärnvapenprogrammet används i fredliga syften”

Den TT notis som många andra tidningar publicerat har rubriken: ”Iran: Nej till kärnvapeninspektörer
(min fetstil)

IAEA:s arbete är att verifiera att länders kärntekniska anläggningar används i fredliga syften. IAEA har aldrig hävdat att Iran försöker tillverka kärnvapen, och organisationen kallar inte själv sina medarbetare för "kärnvapeninspektörer".

Ovanstående är hur man rapporterar att Khamenei sagt att han inte kommer att tillåta IAEA att inspektera militära anläggningar.

Bild härifrån

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skrev och bad om en rättelse, och nu verkar det som att sista meningen har rättats till - "kärnenergiprogram" istället för kärnvapenprogram. Rubriken är dock inte ändrad, inte heller ingressen. Måste man skicka ett mejl för varje felskriven mening?

/Uppgiven

Pierre Gilly sa...

Tyvärr är det nog det man får göra. Men ändringar gör inte så mycket: de flesta läser ju inte om samma notis efter flera dagar. TT sa någon gång att de skulle skriva en rättelse, efter att jag klagat, men den tror jag inte någon tidning publicerade.

Anonym sa...

Inte konstigt alls. Vi vet ju att media i Sverige far med zionist lögner.

Anonym sa...

Irans ledare har hela tiden sagt att deras anläggningar är byggda för att utvinna kärnenergi. Vi måste kunna lita på vad de säger. Varför skulle de fara med osanning?
Jack London

Pierre Gilly sa...

Jack London: Poängen med IAEA:s inspektioner är att man inte behöver lita på Iran. Ett kärnvapenprogram tar ganska stor plats i sinnevärlden...