måndag, juni 08, 2015

Bene blundar för brott

”Blunda inte för Hamas terror” uppmanar Göteborgspostens Csaba Bene Perlenberg i en ledare idag. Detta med anledning av en rapport från Amnesty International. Men vem är det som blundar? På nätet finns inget spår av att Perlenberg själv tidigare intresserat sig för vad Amnesty International sagt om något. Trots att det finns Amnestyrapporter som pekat på att Israel begått betydligt mer omfattande övergrepp. Det väcker misstanken att Perlenberg är mer intresserad av Hamas än brott mot de mänskliga rättigheterna i sig. Men det är ju så det måste vara på GP. När Gert Gelotte efter ett besök i Israel drabbas av en del verklighetsinsikt fick han sluta att skriva om Israel-Palestinakonflikten (se Mediavärlden). Benes selektiva blindhet är alltså en förutsättning för att han ska vara anställningsbar.
I ledaren hävdas också att ”Hamas är en del av det palestinska styre som den rödgröna regeringen har erkänt”. Men det är fel. Sverige erkänner stater, inte regeringar, som Ulf Bjereld tidigare påpekat.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Länken till Mediavärlden fungerar inte...

Pierre Gilly sa...

Fixad. Tack. Det finns också en artikel i Mediavälden där Gelotte förklarar att han slutat som ledarskribent i GP för att tidningen nu med nya chefen på ledarsidan dragit långt åt höger och dessutom sänkt taket rejält på redaktionen.

http://www.medievarlden.se/nyheter/2015/03/gert-gelotte-de-kan-andra-farg-pa-gp-men-inte-pa-mig