fredag, juli 10, 2015

Hallåa gör världen säker

En tidigare TV hallåa, numera KD politiker, tycker till i dagens SvD: ”Obamas Iranpolitik gör världen osäkrare”. Att det inte finns något färdigt avtal att tycka något om hindrar inte Lars Adaktusson från att ha åsikter. Han beskriver det preliminära ramavtalet som att ”…Iran minskar antalet centrifuger för framställning av plutonium…” vilket är en sensation då plutonium normal framställs i kärnreaktorer. Har Iran revolutionerat kärnfysiken?

Det preliminära ramavtalet, som gjort att Iran frusit utvecklingen av sitt kärnkraftsprogram, och minskat mängden upparbetat uran, har alltså gjort ”världen osäkrare”. Framtida utökade möjligheter att inspektera Irans kärnteknikanläggningar är ett skräckscenario.

LA har flera argument mot det ännu icke färdiga avtalet. 1. Iran är ett dåligt land, och måste tvingas att bli gott först. Om man ska ta det på allvar så ska man bara förhandla med sina vänner. 2. Så länge man inte får igenom exakt det avtal som LA tycker man ska ha ska man inte ha något alls. Endast perfektion är gott nog. 3. USA har tidigare blivit lurad av ett annat land.

Hallåan har dock en lösning: Europa ska kompromisslöst kräva att Iran helt upphör med ”atomkraftsutvecklingen” och behålla sanktionerna till landet respekterar de mänskliga rättigheterna. Så löser en riktig hallåa problem.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Adaktusson är ett bra exempel på de kvalifikationer för att bli expertkommentator och programledare.
1. Frånvaro av kritisk rapportering (alla medier trumpetar ut samma budskap),
2. Bristen på objektivitet och saklighet

Hillary Clinton påstod i veckan att Iran är "greatest supporter of terrorism", dvs hon är en direkt megafon för Netanyahu som tidigare uttalat samma bisarra MÖ-bild där Saudiarabien, Turkiet och Qatar m.fl västorienterade sunnimuslimska stater mörkas. Adaktusson är bara ytterligare en megafon för Israel. Han är inte ensam i KD om att vara extrem Israelförsvarare, eller som vissa fundamentalister i Livets ord skulle uttryck det "försvarare av Guds utvalda folk".

Anonym sa...

Och
3. att bedriva en politik som är i linje med den sionistiska agendan.