måndag, november 09, 2015

Godhet med horn i pannan

Vänstern har ”monopol på definitionen av godhet” skriver Kristianstadsbladets ledarskribent Carolin Dahlman idag under rubriken ”Nej, vänsterns godhet är inte god”. Högern har en bättre syn. En person som startar ett företag är godare än den som skänker en slant till behövande. Och den som går till jobbet är mer solidarisk än den som demonstrerar.

Flyktingkrisen är i första hand en ekonomisk fråga, men om man som Carolin Dahlman varnat för att flyktingar kan ta ditt hus eller dina pengar så ”växte det tydligen horn i pannan på mig”. Man kan undra om Carolin Dahlman hört talas om kristendomen som (i likhet med alla andra religioner) hävdar att det är godare att ge än att samla rikedom på hög. Jesus Matteus 19:20: ”Vill du vara fullkomlig, gå då och sälj vad du äger och ge åt de fattiga. Då ska du få en skatt i himlen.”

Kanske räknar hon Jesus till ”vänstertokstollarna” som vänder upp och ner på människans naturliga känsla för vad som är gott.

1 kommentar:

martin sa...

Du ser ju själv! Du "hängde ut" henne för att hon tycker annorlunda. Fy, det värsta är tydligen numera att dela vad folk säger offentligt och ge dem en annan publik än de önskat sig.

Som gammal Göteborgare så förstår jag ju skillnaden mellan gott och gött.

Låt mig förklara för Kristianstaborna. Gott är att dela med sig och hjälpa utsatta, gött är att ha och ta.