fredag, maj 06, 2016

En glömsk mans ilska

Redan innan USA infört inkomstskatt fanns det en amerikansk gubbe vid namn William Graham Sumner som skrev en bok (1883) om hur hemskt det var med skatter, berättar Correns Christian Dahlgren idag. I en senare bok förklarade samma gubbe att politiker bara var makthungriga smickrare och att det är fel att vilja använda staten till att lösa problem. (Gubben och Dahlgren förklarar också att det är skattebetalarna som betalar skatterna).

Nu förstår också allt fler svenskar att Staten inte levererar. Utbildningssystemet, polisen, bostadsmarknaden: allt är så mycket värre än 1884 när det redan var så illa. ”Något respektingivande militärt försvar att förlita sig på i ett stormigt omvärldsläge existerar naturligtvis inte”, utbrister Dahlgren som vill ha ett starkt försvar, och gå med i Nato, trots att han alltså varken vill betala för det, eller att staten ska lösa problem. Och eftersom Dahlgren alltid varit konsekvent inkonsekvent så kan han också kräva höjd a-kassa. Då är kanske fru Hummelgren på samma ledarsida, som till exempel brinner för vår rätt att få röka på lekplatser, en mer fullgjuten artonhundratalsliberal.

Fast Corren har ju också folk som Johan Sievers

1 kommentar:

martin sa...

Att vara liberal påminner om en kronisk tjockis som bantar, hen pratar om hur mycket hen avstår trots att alla kan se på resultatet att det nog är lite si och så med avhållsamheten. :)