tisdag, juli 05, 2016

"Extremt provocerande"

Arbetsförmedlingen vill skapa en ny mötesplats för unga arbetslösa. Tanken är att det ska vara en plats där de har lust att gå till i stället för ett ”dit man bara blir anvisad”. Det är ”extremt provocerande” för Kristianstadsbladet Carolin Dahlman.

”Detta eviga hänsynstagande till de ungas känslor gör dem verkligen ingen tjänst. Vem blir man om kommunens alla händer ständigt finns där och puttar och skuffar en framåt med grundinställningen att man inte kan själv.”

Dahlman som har tidigare varit jätteupprörd över att flyktingbarn får glasögon tycker även att det är fel med gratis högskoleutbildning när det finns jobb som ingen vill ha.

Detta skriver hon i en tidning som fick över 700 000 kronor i statligt distributionsstöd förra året (Det har varit ännu högre tidigare). Kan inte Kristianstadsbladet och dess nyliberala ledarsida själva? Kan inte tidningen i alla fall försöka att leva som den lär? Det finns ju jobb att ta som ingen annan vill ha om man misslyckas. Jag skriver det här på bloggen eftersom Kristianstadsbladets insändarsida (av hänsyn till ledarskribenternas känslor?) ytterst sällan tar in någon kritik av ledarsidans texter.

Inga kommentarer: