torsdag, december 08, 2016

Pedofilring på Göteborgsposten?

”Ta tag i fittan på dem” sa han. ”Jag har en mycket bra hjärna; jag är typ, väldigt smart person”. Så pratar han som kommer att flytta in i Vita Huset den 20:e januari. Växthuseffekten är en kinesisk konspiration i syfte att försvaga USA. Muslimer ska registreras. Yttrandefriheten inskränkas. Han hävdar att vaccin orsakar autism och påstår att hans motståndare i valet fick miljoner olagliga röster.

Den nya vicepresidenten hävdar att det inte är så farligt att röka (det är ju så många rökare som inte får cancer), och mannen som är nominerad till posten som bostadsminister tror att pyramiderna i Egypten byggdes för att lagra spannmål.

Amerikanerna har röstat för en antidemokratisk politik, sexism, rasism och propaganda. Förloraren fick visserligen två och en halv miljoner fler röster än vinnaren men det förändrar inte det faktum att nästan var fjärde amerikan röstat på Donald Trump.

Göteborgspostens Ann Heberlein ondgör sig över att demokrater är upprörda över att vänner och familjemedlemmar gett en galning nycklarna till Vita Huset (”Sluta dela in människor i onda och goda”). ”Avståndstagandet är ensidigt – det är Hillaryanhängarna som tar avstånd från Trumpväljarna.” Det beror på att ”Vänstermänniskor, i Sverige liksom i USA, är så övertygade om sin egen förträfflighet och godhet att de vägrar att befatta sig med den ondskefulla högern.”

Den som ser ut att bli den nyvalda presidentens säkerhetspolitiska rådgivare (General Mike Flynn) har spridit påhittade nyheter om att Hillary Clinton leder en pedofilring från en pizzeria i Washington. Men sådant får man bli upprörd över. ”Kanske kan vi nöja oss med att konstatera att vi har olika uppfattningar? ”. Trump-administrationens liberala inställning till fakta banar vägen för en händelserik utrikespolitik de kommande fyra åren.

Publicerad i Tidningen Kulturen

Rättelse. Som Anonym nedan påpekat är det generalens son, som har samma namn, som spritt nyheten om att Clinton leder en pedofilring från en pizzeria. I den nyhetsartikel som General Flynn spritt påstås det att Hillary Clinton är kopplad till bland annat sexbrott mot barn, men man säger inget om att brotten skulle ha utförts på en pizzeria. I den här New York Times artikeln finns generalens twitter med länk

10 kommentarer:

Kurt sa...

Nu har ju GP.s ledarredaktion inget principiellt mot att just dela in människor i onda och goda, men de gillar ju bara inte att någon annan gör det, utan de vill ha ensamrätt på det.

Anonym sa...

Fast nu sprider ju du falska anklagelser, det var Flynns son som twittrade.

Heberlein har för en gångs skull rätt tycker jag.

Anonym sa...

Sen förstår jag inte varför du hackar på liberaler, du är ju liberal själv tydligen?

Pierre Gilly sa...

Anonym 1.29 Du har rätt, pappa Flynns länkade inte till Pizzagate, utan några andra sexbrott som Clinton ska ha gjort sig skyldiga till. Enligt Washington Post har pappa Flynn också länkat till en massa påhittade nyheter om muslimer.

Anonym sa...

Okej, när ska du kritisera clintons lögner? Eller ens åsikter, politik? Eller är du inte just själv..liberal?

Pierre Gilly sa...

Hillary hade blivit en vanlig amerikansk president som bombar och krigar. Men hon hävdar i alla fall inte att vaccin orsakar autism osv. Med Trump kommer miljoner amerikaner att förlora sin sjukförsäkring. Inget talar för att han kommer att bli fredligare än Hillary.

http://www.politifact.com/truth-o-meter/lists/people/comparing-hillary-clinton-donald-trump-truth-o-met/

Anonym sa...

Du är alltså mer oroad för en teori om vaccin än clintons stöd för en krigspolitik om hon skulle bli president. All fakta talar att hon var betydligt mer pro-krig än Trump.

Pierre Gilly sa...

Teorin om vaccin är bara ett exempel på hur okunnig och oansvarig han är. On Trump river upp avtalet med Iran, som han sagt att han vill. lär det bli oroligt i mellanöstern.

Anonym sa...

Att vaccinteori skulle vara värre än clintons krigspolitik är trams! Har du förresten missat att liberale obama nyligen accepterade mer sanktiioner mot Iran? Och som gör det mer oroligt i mellanöstern.

Anonym sa...

Så länge det inte är motbevisat är det sant - Poppers tes gäller även för W & H Clintons förehavanden.